Att inte ha häst och en liten resumé!

2012 sålde jag min förra dressyrhäst ”Aramis af Mecklenburg”. Vi hade kamperat ihop i fem år och jag hade utbildat honom från ”scratch” upp till låt mig säga träningsmässiga seriebyten, piff och lite puff och arbetspiruetter. Tävlingsmässigt gick vi bet när vi nådde MSVB och efter ett års tävlande i denna klass och det faktum att jag i samma veva väntade barn, så kände jag att nu var det dags för Aramis att ge en ny ryttare lika mycket glädje och roliga stunder som jag fått uppleva. Som väl var hittade jag en fantastisk köpare som jag vet är oerhört glad för sin stora, gråa (numera snart helvita) häst.

mis14
mis18

17 juli 2013 kom Arvid till världen och ett års mammaledighet följde! Hela denna tid hade jag kvar Rigoletto (min gamla, gamla, fina Chapman-avkomma som jag ägt i 15 år!!!). Tusan vad svårt det var att få ihop ridning OCH mammaledighet! Jag måste slå alla rekord på den fronten – jag trodde det skulle vara piece of cake att rida och ha en barnvagn stående vid ridbanan medan gossen sov så fint 🙂 Tji fick jag! Det blev alltså mest min medryttare som stod för ridning, jag själv var uppe i stallet och pysslade i alla fall 🙂 Jag blev duktig på att gå lååånga promenader istället, tillsammans med Zäta och Arvid.

budapest

En bit in på 2014 satte jag så in en annons på blocket.se om fodervärdshäst och fick till min enorma glädje fantastiskt många svar! Det var nästan så att jag hade behövt anställa en sekreterare för det jobbet, haha! Efter att ha granskat så att ögonen blödde ringde det plötsligt en dag och i andra änden fanns en glad och trevlig kvinna! Jag föll direkt för allt som erbjöds Rigoletto och att kvinnan dessutom bodde ute i de småländska skogarna utanför Ljungby (där min sambos föräldrar bor) gjorde ju saken förstås glasklar – Rigoletto skulle flytta till Ljungby. Jag får rapporter från mister då och då och jösses så bra han har det! Det värmer mitt hjärta att veta att han får tillbringa sitt liv i stora fina hagar i en fantastisk miljö och bli kungligt omhändertagen av Karin.

pixe1pix11pix7

Men så stod jag ju där utan häst, plötsligt! Galet! Men då hägrade sommar och härliga semestrar med min lilla familj (vi tog en två-veckors-tripp till Rom och Amalfikusten i maj) (och en två-veckors-tripp till Kroatien och Budapest med mera i juli/augusti). Underbart! Mitten av augusti kallade mitt jobb på mig igen och här hemma tog pappaledighet vid. Hela hösten ägnades åt att leta föl 🙂 Oj, vad vi tittade på föl … Till slut sorterade jag ut de tre bästa och visade för min vän och en av Sveriges bästa fölbedömare tillika – han fick fritt välja 🙂 Och lyckligtvis hade vi samma favorit! I december anlände Pascal (tror jag att han ska heta … haha) och resten – ja, det vet ni!


DSC_0371
DSC_0362

10 reaktioner på ”Att inte ha häst och en liten resumé!

 1. Roligt att du är tillbaka med ny blogg. Befinner mig just nu i det livspusslet du beskriver, mammaledig med häst som ska ridas. Får nog villigt erkänna att jag trodde det skulle vara betydligt enklare att få ihop det. Hitintills har det fungerat med god vilja, hjälpsamma föräldrar och förstående sambo.

  Gilla

  • Hej Anna!

   Varmt välkommen tillbaka 🙂 Tack för din trevliga kommentar! Usch ja tala inte om det med mammaledighet och ridning samtidigt. Jag som var så inivassens peppad på att börja rida och få tillbaka min gamla kropp (SIC) 😉 Och då var verkligen Arvid en underbart snäll liten gosse. Men det var ju hela det här med att ständigt vara beroende av någon annan. Och jag var inte jättelockad av att springa mellan ridhuset och stallet med hästen medan barnvagnen stod kvar på ena eller andra stället. Och att leda häst och barnvagn samtidigt fanns inte på kartan … Man får sänka sina krav helt enkelt! Stort lycka till!

   Gilla

 2. Känner igen mig i allt du skriver ovan.
  Lyckas faktiskt rida 6 dagar i veckan varav en för tränare. Tävlade i helgen men det var ett pussel som hette duga att få ihop. Tänker mig att starta en gång i månaden kan vara en lagom ambition.

  Gilla

  • Oh jisses Amalia och milda makter vad du är DUKTIG! Jag tror att jag lyckades med bedriften att kravla mig upp i sadeln kanske tio gånger TOTALT under hela mammaledigheten 😀 Hur löser ni det? Har du föräldrar som vaktar barnet när du rider och är i stallet eller åker du när din sambo kommer hem från eventuellt arbete? Alltid intressant höra hur tusan andra lyckas, men inte jag 😉

   Gilla

   • Har en del hjälp av mina föräldrar med barnpassning. Annars blir det ridning när sambon kommit hem från jobbet eller innan han går till jobbet = vissa dagar är det extremt tidiga pass i ridhuset 😉.
    Funderar ibland på om det kommer funka längden men så länge jag får ihop det så här kör jag på 😃.

    Gilla

   • Oj, jag kan bara konstatera att du är effektiv 😉 Och skönt med föräldrar nära! Det är verkligen guld värt! Nu blir det föltider här istället ett par år (föl blir förstås unghäst ganska snart) 🙂 Det känns väldigt roligt, det med 🙂

    Gilla

 3. Kul att du är tillbaka i bloggvärlden!
  Föltider tillsammans med mammatider låter som en bra kombination. Själv har jag en 7åring (häst) och en 1,5åring (barn), och den kombinationen går inte ihop som jag hade hoppats på. Det där med att sitta lugnt och fint i vagnen så att mamma får rida sin fina häst – ICKE. Pojken river vagnen.

  Gilla

  • Tack snälla du 🙂 Roligt att återkomma till bloggvärlden och förstås ännu roligare att få kontakt med ”gamla goa” läsare 🙂 Ack så himla trist att det inte går ihop så som du hoppats på 😦 Jag trodde nog någonstans också att det där med att rida samtidigt som man har barn i barnvagn skulle vara piece of cake. Pyttsan! Men att ha föl kan jag varmt rekommendera 🙂 Hittills a walk in the park … Men det kan nog bli lite mer utmanande med en fyraårig häst och en femåring och en treåring hemma 😉 Eller så blir det hur lätt som helst! Hur löser du det? Rider när barnet är hemma?

   Gilla

 4. Jag har två hästar hemma på gården, en dressyrhäst på 7 år och ett ardennersto. Otroligt härligt att ha hästarna hemma i stora hagar med mkt utevistelse. Dock blir det lätt att man hoppar över ridningen då det sällan finns en utsatt tid för just det. När jag tidigare hade hästen uppstallad på en träningsanläggning blev det mer kontinuerlig ridning, dock med en konstant stress att hinna hem till familjen. Jag hoppas att ridningen kommer gå bättre nu när det blir ljusare ute på kvällarna. Då är tanken att jag rider när pojken har gått och lagt sig och pappan i huset är hemma från jobbet.
  Men just stressen att hinna med allt när hästen var inackorderad har varit absolut jobbigast. Att lägga timme efter timme i stallet som jag kunde göra innan jag fick barn, den tiden är nog förbi.

  Gilla

  • Jag förstår verkligen att det är superhärligt att ha hästarna hemma! Har jag också själv haft i en hel del år och det riktigt positiva det för med sig är ju att kunna gå ut i stallet närhelst man vill (det vill säga när det bäst passar). Jag har på senare år försökt se till att ha hästarna inackorderade på anläggningar där i princip ALLT ingår. Vid senaste stall-anläggningen mockade personalen fem dagar i veckan, släppte ut och in och gav samtliga mål mat 6 dagar i veckan plus täcke på. Det kostar så klart en del, men fördelen man har är att man ”bara” behöver rida när man är i stallet och att man inte ”måste” vara i stallet sju dagar i veckan. Nu skriver jag som om det vore en last med häst och ridning, men det är förstås inte så jag menar – jag menar mer att vissa dagar bara hinner man inte med ridning och då är det skönt att veta att allt det basala alltid sköts. Nuvarande anläggning har dessutom skrittmaskin vilket ytterligare förenklar om man vill att hästen i alla fall ska få röra sig om man inte hinner ut någon dag. Men det är som du säger – de där åtta-tio-timmars-dagarna är nog ett minne blott 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s