Lille föl-update!

Jag har precis avslutat ett samtal med stallägaren i det stall där lille föl bor tillsammans med sina elva kompisar. Jag har faktiskt inte varit uppe i stallet på rätt länge nu av olika anledningar men jag är så spänd på att komma ut nu 🙂 Som jag tidigare skrev var fölet totalt o-hanterad när han anlände till skånsk mylla. Daglig hantering i det stall där han står (lösdrift på storbox) gör att han nu är superfin att hantera! För mig är det viktigt med daglig hantering (på ”lagom” nivå), precis så som det är idag där han står. Många överhanterar sina föl och det ger jag inte mycket för, lite hästliv måste han få leva 🙂 Jag har verkligen bara gott att säga om stallet där han står! Fölen binds upp varje dag och får äta sin mat i lugn och ro. Det är en väldigt genomtänkt organisation med lång erfarenhet i bagaget. Till våren släpps alla föl på enorma beten i kuperad terräng – ska bli härligt att se! Nu, kära vänner, måste jag återvända till min examinationsuppgift!

Nedan: helt nyanländ! Det första han gjorde var att börja äta – bådar gott 😀

DSC_0384

2 reaktioner på ”Lille föl-update!

  1. hej liv! Halkade in här på något sätt, vad roligt att se att du är tillbaka i hästvärlden! Kommer vi få se dig i grevie igen? Spännande med föl! Ska bli kul att följa er resa 🙂 längesen du och din man va inne i butiken, ni är välkomna in 😉
    Kramkram / sofie med bobbo 😃

    Gilla

  2. Hej Sofie! Jäklar så kul att du halkade in här 🙂 Superroligt! Grevie dröjer nog ett tag 🙂 Nu ska ju den här lille gossen leva häst i några år! Sedan när han är lite större är det inte alls omöjligt 🙂 Hur är allt med dig ochc Bobbo och stallet och jobb osv 🙂 Så klart vi ska komma förbi och säga hej, skor kan man aldrig få för mycket av 🙂 Kramar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s