När rida in? Vad tycker du?

Haha, det känns som att det är en liiiiten stund kvar till själva inridningsmomentet även om jag av erfarenhet numera vet att tiden går SNABBT! Pascal är ju än så länge bara sex månader men om ett par år bör han vara i alla fall inriden. Jag är lite kluven när det gäller den här frågan, därför vore det väldigt spännande med din åsikt.

Frågan om när man ska rida in hästar har ju stöpts och blötts i årtusenden kan man väl säga, men det som generellt har skett på senare år är att man gärna rider in hästarna tidigare och tidigare. Idag börjar många på hösten när hästen är 2 år och jag kan inte annat än tycka att det är för tidigt! Det är klart att treårstest kan vara roligt, men jag kan nog säga med 99% säkerhet att treårstestet inte är något jag räknar in i vår framtida plan. Jag anser som sagt att hästarna är för unga (det enda som är bra med detta test är att man kommer iväg och får se lite av världen när man är en ung häst) det vill säga för outvecklade (såklart finns undantag på alla håll och kanter). Championat och kvalitén är det jag verkligen kommer att sikta mot! Då är Pascal fyra år och får han vara frisk och kry och utvecklas i normal takt så räknar jag med att rida in honom antingen våren (sitta in honom) då han är tre eller hösten samma år. Jag köpte Aramis november då han var tre och skulle bli fyra, han var i min värld helt perfekt tagen. Gick att rida i form i alla gångarter, styrbar och fin och trygg och lugn. Vad har du för erfarenheter kring det här med inridning? När reds din häst in? Vad har du för åsikter i frågan?

Aramis och jag på väg ner till havet, sommaren när Aramis är fyra!
mis11

2 reaktioner på ”När rida in? Vad tycker du?

  1. Hej Frida!
    Det låter sunt, tycker jag! Anser att det ibland är ”norm” att starta på hösten när hästen är två. Detta kan medföra att den som inte riktigt är i stånd att bedöma korrekt, rider in en häst som ännu ej är färdig. Spekulerar bara lite! Tack för din åsikt 🙂
    Vänliga hälsningar Liv

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s