Frisk(are) och arbete med teorikapitel

Sitter för tillfället nergrävd i teoretiska texter om djur- och människarelationen – detta som ska bli mitt teorikapitel till avhandlingen! Det känns verkligen roligt att ha kommit en bit nu, mer än halvvägs faktiskt! Eftersom Arvid ska få ett litet syskon till juni (om nu allt går som det ska!) så blir det åter igen ett års paus i avhandlingsarbetet. Mammaledighet mitt i avhandlingsarbetet är, antar jag som med de flesta andra mammaledigheter, en skön paus för att skingra tankarna (avhandlingsarbete är väldigt koncentrerat och emellanåt ”tungt”) men det märktes också när jag kom tillbaka till mitt arbete igen att jag verkligen hade varit borta från akademin en lång tid. Till en början kände jag mig verkligen seg i huvudet! Som att komma tillbaka till skolan efter världens längsta sommarlov 🙂 Så det krävdes en startsträcka på ett par månader nästan, innan jag kände att jag och min hjärna var tillbaka i full aktivitet igen. Denna gång vet jag mer vad jag har att vänta och kommer troligtvis att inte koppla bort mitt jobb helt och hållet hela denna mammaledighet.

Till våren får Pascal släppas på ettårsbete med en hög med kompisar och till hösten när han plockas in på stall igen är det slut med så kallad ”lösdrift” i bemärkelsen latja runt med kompisar i en gigantisk box 😉 Tilll hösten tar vanligt boxliv vid och där någon gång på hösten när han är 1 så hoppas jag kunna bli lite mer engagerad och involverad som den matte jag är 🙂 Ni med ettåringar i år (alltså nu menar jag inte barn) – vad har ni för planer och hur lägger ni upp arbetet? Gör ni någonting alls eller får de vara ”vildhästar” hela året ut?

Nej, nu behöver den här tjockisen gå tillbaka till sitt arbete 🙂

IMG-20150211-WA0004

4 reaktioner på ”Frisk(are) och arbete med teorikapitel

 1. Vad du är snäll söta vän 🙂 Det är Arvid som huserar inne i magen på den bilden även om jag tycker att jag börjar bli nästan lika stor 😉 Många kramar

  Gilla

 2. Grattis, roligt med ett barn till 😃.
  Förstår ännu mer nu att ett föl är lagom att ha och inte en tävlingshäst i full kondition.

  Gilla

  • Tack snälla 🙂 Ja det blir nog super med ett föl, en häst i full kondition hade nog snabbt modifierats till en häst i usel kondition 😉 Bättre att börja i andra änden 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s