Stockholm tur och retur och zoo

I torsdags kväll var det dags för mig att göra min återkommande resa till Stockholm (där min arbetsplats faktiskt ligger). Numera åker jag nästan alltid nattåg, jämfört med tidigare då jag för det mesta klev upp klockan fyra på morgonen och gav mig ut i natten för att ta fem-tåget. När jag i början tog nattåg så blev det i sexmannakupé, men rätt snart skiftade jag till tremannakupé då trångboddheten i en sexmannakupé är mer än påtaglig 🙂 Tremannakupén är betydligt bättre och dessutom slipper man att dela med män! Senast jag åkte tremannakupé var det dock inte riktigt lika bra. En dam med högst illaluktade fötter klev in och tog av sig sina skor och gravid som jag är låg jag och våndades halva natten i dessa mindre väldoftande ångor som fyllde kupén. Att jag sedan måste gå upp mitt i natten för att besöka toaletten och med min redan stora mage blir tvungen att typ vika mig dubbel (vilket inte längre går) för att sedan kasta mig ut i en kolsvart kupé, balanserandes på en vask för att ta mig ner till golvet och sedan klä på mig för att gå vandra ut i korridorerna är väl egentligen inget jag värderar jättehögt 🙂 Så denna gång bokade jag därför en förstaklasskupé vilket innebar att jag fick en alldeles egen kupé (dessutom stor och rymlig) med egen toalett och dusch! Helt otroligt smidigt och verkligen värt pengarna! Här sov jag kungligt 🙂

DSC_2309DSC_2311DSC_2307

När jag kommit fram till Stockholm och gjort mig klar i hytten gick jag till Barista Café och satte mig att arbeta. Klockan är för det mesta strax innan sju när jag slår mig ner med min frukost på Barista och sedan jobbar jag här till halv tio då det är dags att ta bussen upp till Ersta Sköndal högskola där det för det mesta är dags att bli sågad 😉 (seminarier där jag lagt fram en text).
DSC_2312

Fredag eftermiddag sätter jag mig åter på tåget och når för det mesta Malmö runt åtta-tiden där det sedan är raka vägen hem för att ha en härlig kväll hemma med familjen 🙂 Lördagen spenderades i Köpenhamn på Zoo – det var förstås jättekul och var uppskattat av både oss och Arvid! Det ”enda” som är sorgligt att se är hur djuren har det 😦 Jag har svårt att kunna glädjas fullt ut på ett zoo och egentligen är där någonting i mig som säger att vi inte skulle åka dit (många av djuren på Köpenhamns zoo har det verkligen inte bra i min mening).

En isbjörn underifrån 🙂

DSC_2338

Nu bär det av ut i det grå vädret 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s