Omvandlingen!

Nu blir det lite hus-fokus här på bloggen, men det sägs ju att omväxling förnöjer 🙂 Min tanke med denna blogg är ju inte ENBART häst eftersom det skulle bli rätt trist att läsa om då jag knappast besöker mitt föl alls! Jag känner att jag med min stora mage inte alls är särskilt pigg på att utsätta mig för större faror, men nu är det ju faktiskt inte så länge kvar tills det är dags att plocka ut den lilla tjejen 🙂 Jag vet att Pascal har det hur bra som helst i Yddinge och hanteras alldeles lagom för hans ålder. Häromdagen blev han för resten avmaskad och verkad – det hade gått hur fint som helst 🙂 Men nu – HUS! Bland det roligaste som finns är ju att se före och efter-bilder. Och detta gäller nästan allt! I alla fall tycker jag det är super-roligt att se före och efter-bilder beträffande precis allt 🙂

Här kommer några foton från processen, lägg märke till att de möblerade fotona alltså är huset som det såg ut när förre ägaren hade huset i sin ägo. Och då kan man nästan på ett par av bilderna fråga sig vad vi håller på med. Första svaret på denna fråga är att vi gör om huset till att passa vår stil och det andra svaret är att det är väldigt mycket av det ena och det andra som inte riktigt syns på dessa foton som krävde en mindre uppdatering 🙂 Om vi nu ska uttrycka oss snällt 😉

Här är ett foto som visar vår hall (när förra ägaren fortfarande bodde i huset). Både golvet och tapeten är väl inte direkt vår stil (även om det förstås är jättefint på sitt sätt). Vi kände att vi ville ta fram det gamla golvet, det som fanns i huset när det byggdes 1926.

IMG-20150114-WA0003

En golvfirma hjälpte oss med detta lilla jobb. Först dök en gräslig korkmatta upp …

DSC_0031

Och under korkmattan dolde sig ett gammal brädgolv 🙂

DSC_0312

Brädgolvet är kanske inte det vackraste man skådat, men med slipning kommer det att bli helt ok! Tanken är ju att detta ska bli en hall där troligtvis barn och andra djur 😉 kommer att slafsa runt i leriga och dyngiga skor och kläder innan avklädning! Så tills vidare känner vi att detta blir hur bra som helst. Tapeten till höger kommer också att försvinna, om det blir vitt eller något annat på väggen har vi ännu ej bestämt – men det kommer hur som helst att bli fint 🙂

Nästa steg är att målaren kommer och målar och förbehandlar alla väggar! Ni får förstås följa med i processen!

Och nu får ni gissa vad som tar vid här 🙂

2 reaktioner på ”Omvandlingen!

  1. Jätte roligt att se huset. Kommer säkert bli hur bra som helst.
    Jag tycker det är roligt att läsa om mer än bara häst i bloggen. För de flesta människor består ju livspusslet av mer än hästar.

    Gilla

    • Hej Anna 🙂 Så härligt att du tyckte det var kul att se huset! Tur att du tycker om att läsa om mer än hästar för det kommer nog bli en del hus framöver här 😉 Och det är ju så sant som du säger, livet består ju faktiskt av mer än hästar 🙂 Nu mot nästa renoveringsinlägg 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s