Gårdagens goda gärning …

Igår när jag var på stan en sväng var det en tjej som började prata med mig (ni vet en sådan där som representerar någon form av hjälporganisation och söker bidrag). Jag är mer än urless på att knappt kunna gå på stan numera, utan att behöva hålla koll på var dessa människor står. Det är säkert dumt att tänka som jag, men jag väljer hellre vem jag vill ge pengar till och det har sällan (inte alltid dock) god effekt på i alla fall mig att bli fångad och nästan indragen i ett biståndsbidragande. Men så igår hände något 🙂 Tjejen som stoppade mig var väldigt mjuk och högst ”o-gåpåig” (oj vilket fint ord jag kom på!!!) och den första fråga hon ställde oss var ifall vi donerar pengar till någon hjälporganisation som arbetar med djur-frågor. Eftersom vi (läs min mamma, som var med) ger i princip pengar till alla djur-organisationer som finns, så kunde jag glatt svara jakande på hennes fråga och fortsatte liksom prata i farten på väg bort från tjejen (i hopp om att jag skulle kunna gå vidare och samtidigt med rädsla att bli infångad). Tjejen svarade glatt att det var ju väldigt trevligt att höra och önskade i princip en fortsatt trevlig dag … Jag blev alltså varken indragen eller infångad eller utfrågad! Och detta fick mig att plötsligt bli nyfiken på hennes uppdrag – alltså vem hon representerade. Haha, snacka om att hon hade en bra strategi, i alla fall för mig 🙂 Jag blev mycket intresserad och det slutade förstås (!) med att jag blev månadsdonator och jag är så oerhört glad över att jag stannade kvar och pratade med den högst osäljande kvinnan! Organisationen heter World Animal Protection och arbetar för att djur i världen ska få leva ett bättre och drägligare liv. Jag föll verkligen pladask för hela deras program och tycker detta är helt klart den bästa organisation jag hört talas om, när det gäller djur-sidan i alla fall. Här kan ni se vilka program de arbetar med:

Vilda djur Vilda djur: Vi arbetar för att stoppa misshandeln och utnyttjandet av vilda djur.
Djur i samhällen Djur i samhällen: Vi arbetar för att stoppa massavlivningar av hundar och för att ge arbetsdjur bättre liv.
Lantbruksdjur Lantbruksdjur: Vi arbetar för bättre välfärd för miljarder djur inom världens lantbruk.
Katastrofdrabbade djur Katastrofdrabbade djur: Vi både förebygger i utsatta regioner och rycker ut med akut hjälp till djur som drabbas av katastrofer.
Vårt arbete i Sverige Vårt arbete i Sverige: Vi är en aktiv röst och tar ställning för djuren i många olika sammanhang även i Sverige.
Företagssamarbeten Företagssamarbeten: Vi ser företag som en viktig aktör i den mån deras verksamhet påverkar djur och kan förbättra djurs välfärd till det bättre.
Utbildning Utbildning: Vi undervisar veterinärer, lärare och skolbarn om att djurs välfärd är viktig.

Donerar du pengar till någon hjälporganisation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s