Alltså barnklädesindustrin …

Jag blir matt… Ibland undrar man vilken tid vi lever i. När vi fick Arvid var det hyfsat enkelt att finna (i vårt tycke fina) barnkläder. Vi tycker om randigt, lite sjömansstil, lite fräscht klassiskt och gärna med något djur. Vi avskyr typiskt ”grabbiga” kläder med blaffiga tryck, monster och gräsligheter (dessutom ser dessa figurer nästan alltid arga och stygga ut).

Men det är faktiskt GANSKA enkelt att finna det vi söker till en två-årig pojk. Man får leta lite noggrant bara 🙂 Polarn och pyret är förstås en klassisk favorit, men de kan ju inte gå klädda i randiga leggings och randig body livet ut 😀

En vanlig dag har Arvid antingen ”mjukisbyxor” av collegematerial och en matchande randig body. Till detta kanske en collegetröja i snygg färg och en väst över detta. Finare tillställningar har han chinos och body eller vit skjorta och en stickad tröja. Väldigt klassiskt och enkelt, helt blaff-fritt (och definitivt inte BARA BLÅTT)!

Nu har ju lilla Klara kommit till världen och då har jag upptäckt en massa spännande saker 🙂 Flick-kläder är i princip BARA ROSA!!! Jag blir GALEN! Och av många (jättegulliga snälla människor som kommer med presenter till lilla Klara) – så är det DIREKT ROSA (eller lila eller med spets, prinsessor och rysch och pysch)! VARFÖR envisas man 2015 med att ge flickor rosa? VAD är det som är så magiskt med flickor och rosa?

Vi föräldrar här hemma är helt överens om att Klara ska inte packas in i några rosa sidenband och fluffas runt i bomull och få lära sig att flickor är söta, rara och sitter på en bänk och ler sött 😉 Flickor tar för sig 🙂

Tillbaka till ämnet: när jag nu är och handlar kläder till Klara så är det i princip bara ”söta” små dock-kläder på den avdelning jag gissar är flick-avdelning. Här kommer nästa fråga: VARFÖR delar man upp kläderna flicka/pojke? Jag vet inte hur många gånger jag istället sneglar åt pojkavdelningen (det som är blaff- och monsterfritt då förstås), för i min värld är pojk-kläder mycket snyggare många gånger än det rosa och fluffiga. Varför kan det inte bara vara en stor avdelning med rejäla, klassiska, enkla och könsneutrala kläder på i alla fall en barnavdelning? Jag förstår det på vuxensidan då det genast blir problem med passformen 😉

För att inte tala om kostymer och vuxenkläder i miniformat till barn som knappt kan gå … *ryser*

Skärmavbild-2013-05-29-kl.-09.37.39 depositphotos_43247169-Baby-girl-wearing-her-first-dress  hmprod hmprod (1) hmprod (2)

SUCK!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s