Min fina lilla Pascal

Nu har jag äntligen fått socialisera ännu mer med min fina lilla gosse (som kanske inte var så hemskt vacker i dagsläget, fylld av unghästvårtor och ranglig som den ettåring han är). Men oj vad han verkar bra i huvudet!!! Jättefin att ha att göra med, snäll men väldigt känslig. Elektrisk men klok. Med en GIGANTISK manke!

Det var en otroligt fint arrangerad löshoppning! Pascal står ju på Yddinge farm och löshoppningen gick av stapeln i deras ridhus. Jag hade fått start-tid klockan 11:00 och tågade strax innan detta ner till ridhuset med en nyfiken men lite försiktig gosse. Väl inne i ridhuset (första gången i ett ridhus, inga problem alls) gick jag fram till ”ringen” där Mikael (Micke) Nolin fanns på plats. Vi pratade först lite om vad det är för en häst och sedan instruerade han mig hur jag skulle gå till väga.

Jag började med att gå ett varv runt i ringen med Pascal. Vi gick tillsammans över några bommar och väldigt låga hinder. Han stannade och nosade och klev sedan över med älgkliv.


Sedan var det dags att släppa honom lös och prova vingarna själv! Där fanns flera pådrivare i och utanför ringen så det enda jag gjorde var att stå i mitten och fotografera, filma och studera honom 🙂 Och jösses så fint han hoppade 🙂 Haha… jag hade ju tänkt mig en dressyrhäst!

DSC_0318


När han hade fått hoppa ett par varv var vi supernöjda med hans fina insats och hans huvud behövde vila! Vi avslutade med att gå över bommarna en gång till, med mycket klapp och beröm!

Kommer fler bilder och förhoppningsvis lite film!

I ärlighetens namn tyckte jag väl inte att han rörde sig magiskt … men jag är nog rätt så kritisk i min granskning och har fortfarande hans fölfilm på näthinnan där han rör sig med avsevärt mycket mer gest och mekanik. Jag har dock visat filmerna för en person som jag har väldigt stort förtroende för och han tyckte att jag var galen när jag påstod att hans gångarter var medelmåttiga. Nåja, vi får se vad det blir av honom! Spännande och hur roligt som helst är det i alla fall! Söt är han i alla fall, både med och utan vårtor 🙂

DSC_0351

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s