Torsdagens pass :)

I torsdags var det åter dags för mig att rida 🙂 Detta mitt andra ridpass efter att Klara kom till världen (och mitt typ femte ridpass sedan jag blev gravid med Arvid, haha). Till min stora glädje lämnade jag ridhuset inte riktigt lika uppgiven som förra torsdagen i alla fall! Jag fick en häst som var inte alls sned och som jag kände att jag i alla fall kunde påverka någotsånär. Det jag VERKLIGEN känner att jag tappat helt, alternativt försämrat kopiöst är:

– Min sits
– Min styrka
– Min stabilitet
– Mina skänklar
– Mina muskler
– Min snedhet

Ja, det var väl det i stora drag … Dessutom har jag tappat kunskap. Men jag är verkligen oändligt glad över att få börja rida igen för jag tror och hoppas (TACK VARE ERA FINA ORD) att jag kommer att vara på banan igen om sisådär ett år eller två.

Till exempel en sådan enkel sak som att flexa igenom hästens hals. Här sitter jag och flexar för kung och fosterland men glömmer TOTALT bort ytterbogen. Halsen böjd som en banan men ytterbogen någonstans två meter utanför hästen. Bara en sådan sak. Tack och lov behövs bara en påminnelse så kommer jag ihåg hur man rider igen 🙂 Och så min fina vänsterhand som hela tiden envisas med att falla omkull. Min svaghet. Min största svaghet. Men den är också rätt så lätt att kontrollera. Så är det vänster skänkel som jag gärna inte trampar ner lika mycket som höger. Har också alltid varit min akilleshäl, tillsammans med att jag viker mig i vänstersidan. Men vår väldigt duktiga ridlärare påpekar detta i tid och otid och vips så börjar det likna något. De Nåja. Hästen gick alltså inte i någon form. Tro nu inte det för guds skull. Men det är klart, huvudet var inte uppe i skyn i alla fall.

Det grupp jag rider i heter dressyr och markarbete vilket är en väldigt bra kombination, tycker jag. Vi arbetar mycket med olika linjer och mycket fokus ligger på ryttarens sits, övergångar och hästens ställning och böjning. Jag är supernöjd med mitt val och det kommer att bli en härlig vår!

På onsdag ska jag för resten mister häst vaccineras! Jag TROR att jag har kommit på ett namn nu och lovar att, så fort jag bestämt mig, meddela detta 🙂

Nu ska vi hålla kväll här!

DSC_0311

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s