Nytt namn och ridhusträning!

Åh nu har jag äntligen kommit på vad den lilla tvååringen ska heta! Och då menar jag alltså inte det mänskliga exemplaret för han är redan döpt 🙂 Nu är det lilla hästen vi talar om. Han som hette Duty Free när jag köpte honom och sedan fick namnet Pascal och nu alltså för tredje gången gillt får ett nytt namn! Nämligen DESAFINADO! Desafinado är ju ett helt lysande namn i min värld. Desafinado är namnet på en känd jazzlåt (eller snarare lite bossa nova/jazz), men jag som är tokig i allt vad jazz och även bossa nova heter kan ju egentligen inte ha ett bättre namn på min häst! Och ovanpå allting så är ju de tre första bokstäverna i DESafinado samma som pappa DEStano! Så nu har jag ro i mitt sinne 🙂

Här är för övrigt låten Desafinado, lyssna och njut!

Igår var jag i stallet igen! Denna gång halkade jag inte ut i gummistövlar i hagen, denna gång gick jag ut i en knagglig och stelfrusen hage täckt av snö. I gummistövlar. Bra tänkt. Behöver jag säga att det var ISKALLT! Jag hade lika gärna kunnat lämna gummistövlarna i bilen och gå ut i strumplästen. Dessi (skriver detta tills jag kommit på något bra smeknamn) vandrade med mig hur snällt som helst och följde med så snällt in i stallet. Där band jag upp honom (inga problem alls) och började borsta OCH frisera. Manen, den manen alltså. Några tag med saxen och han såg plötsligt väldigt välfriserad och korrekt ut 😀

DSC_0335

När han var färdigfriserad skulle vi invänta veterinären (tilläggsregistrering och vaccination), men eftersom veterinären var lite sen och jag redan gick på två isklumpar till fötter så ville jag aktivera mig och Dessi lite. Vi vandrade därför över till ridhuset för lite träning! Vägen till ridhuset var fylld av lite småfaror, men han traskade på fint. Dock med uppspärrade näsborrar, gärna tätt intill mig. Han vill gärna gå lite smått bakom mig, men jag är inte så pigg på att han ska hoppa rakt på mig om han blir rädd… Så träning på vägen dit och tillbaka blev att träna på att gå bredvid mig.

Väl framme vid ridhuset skulle den stooora porten föras åt sidan. Även om det skrapade och dånade lite så stod gossen som ett ljus vid min sida. När vi sedan var inne i ridhuset var det lite marchträning som stod på schemat 🙂 Jag gick och gossen fick skritta på vid min sida. Och när jag stannade så stannade han så snällt. Gick jag vidare gick han efter jättesnällt. Stannade och körde lite back och flytta för ”sidförande”. Mycket duktig häst!

Några bilder från ridhuset:

Vi övade också på att ta med oss en plastgrep och plocka upp bajs. Först var han lite skeptisk till att denna långa makapär skulle följa med på promenad, men han köpte snabbt vår följeslagare och studerade noga vad jag gjorde när jag sedan plockade upp efter honom.

Sedan skulle stolarna i hörnet av ridhuset studeras. Dessa var väldigt farliga vid första anblick, men efter att ha hälsat på dem så insåg han att även dessa var av ofarligt slag.

När vi var klara med vår träning vandrade vi tillbaka till stallet och snart kom veterinär Eva för att rita lite i passet och ge gossen en spruta. Eva tyckte att Desafinado var snygg och väldigt snäll och trevlig 🙂 Alltid fint att få beröm av en veterinär. Vi pratade lite om inridning och kastration, det första tänker jag mig ska ske när han blivit tre (har redan tänkt ut vem som ska få det ädla uppdraget) och det andra tänker jag mig ska ske antingen nu snart eller till hösten.

Några bilder på min lille häst som faktiskt börjar se lite stor ut!

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Nytt namn och ridhusträning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s