Gårdagens ridpass

Igår var det åter igen dags för ett pass på ridskolan, MRK. Tydligen så är det så att man ska rida en häst fyra gånger och sedan byta. Men av någon anledning har det blivit så att jag har fått byta varje gång hittills! Bingo om ni frågar mig 🙂 Första hästen jag hade var tyvärr ingen jättehöjdare, andra hästen var ok, men inte mer än så. Men igår fick jag faktiskt en väldigt trevlig valack som blev riktigt trevlig mot slutet av passet! De kräver ju rätt så mycket ridning och är väl inga hästar som kröker på nacken av sig själv 😉 Men herrn igår ville faktiskt samarbeta och blev som sagt väldigt trevlig!

Vi tränade på en riktigt bra övning tycker jag! Väldigt bra ridlärare som lägger mycket fokus på att arbeta i skritt – en (som jag brukar uttrycka det) ofta helt bortglömd gångart hos de flesta ryttare.

Vi skrittade på en liten minifyrkant (typ 15 gånger 15 meter) och i varje hörn stod en kon. När vi kom fram till en kon skulle vi rida en ”kvarts” framdelsvändning. För mig och ”min” häst var denna övning lysande eftersom man hela tiden fick fokusera på yttersidan. Yttersidan som jag för övrigt glömt bort att den existerar under mina tre år i exil 😀 Så det var bara att återuppta och förfriska hjälpgivningen vid framdelsvändning:

Innerskänkel verkar sidförande, Innertygel verkar ställande, yttertygel reglerar ställning och böjning och ytterskänkel håller koll på yttersidan och ytterbog. Viktigt att tänka på här är att hästen hela tiden skrittar igenom rörelsen och inte stannar upp. Och för oss blev det viktigt med en mothållande ytterskänkel så att inte bakdelen flyttade sig för mycket.

Ett bra pass helt enkelt 🙂

Jag har för resten bestämt mig för att helt bli av med mina kvarvarande mammakilon. När jag blev gravid med Arvid vägde jag försvinnande lite (bara 52 kg) (framförallt viktnedgång på grund av min lunginflammation jag drog på mig). Normalt sett vägde jag 58 kg. Innan Arvid kom ut vägde jag 82 kg! Galet! Min kropp skenar när den är gravid! Jag gick ner till 62 kg och så blev jag gravid med Klara. Nu väger jag 63,5 kg men har bestämt mig för att gå ner till 58 kg igen! Min gamla vanliga vikt 🙂 Till min hjälp har jag den fenomenala appen Lifesum! Den är super! Vi får se hur detta ska gå! Förhoppningsvis är jag i form någon gång när sommaren kommer 🙂

Nu ska jag susa ut i kylan! Ikväll blir det minsann pannbiff och potatismos! Riktigt fredagsmys 😉

Liten hov 🙂

DSC_0333

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s