Utställningar och kastrationstankar

Oj så snabbt helgen försvann! Hoppas att ni haft en härlig sådan. Lördagen spenderades hemma och i Limhamn, på kvällen kom goda vänner förbi på en god bit mat och lek med barnen. Och på söndagen gick vi hela lilla familjen ner till Malmö C där vi åt en god lunch på Jensens 🙂 Restaurang med en 2,5-åring och en halvårsbebis är en liten utmaning, men oj så snälla och beskedliga de små liven var! Klara fick sitta med vid bordet i en stokke-stol för första gången! Urmysigt att sitta alla fyra runt bordet på restaurang i vanliga stolar alla 🙂

Jag har fått förfrågan om att ställa ut på Öveds Kloster i påsk, jag får se hur jag gör med den saken. Måste höra lite hur de tänker kring arrangemang och så vidare. Annars är ju tanken att jag ska ställa ut mina hästar här hemma under konstrundan framöver, vi ska bara få fint hemma i galleriet först 🙂 Utöver påskutställningen ska jag visa min konst på Sweco nu i februari. Det blir årets utställningar! Nästa år är det två stora utställningar på gång. En i Åmåls konsthall och en hos Konst i Karlstad. Alltid lika roligt 🙂

Nu har jag börjat fundera på kastration av Desafinado! Antingen så gör jag det nu eller så väntar jag till hösten. När jag köpte Rigoletto var han fem år och kastrerades som fyra-åring. Aramis valde jag att kastrera när han fyllde fem. Jag har alltså haft valacker som gått rätt så länge som hingstar. Just för att jag gillar den här lite maffiga intrycket. Men samtidigt: blir de verkligen maffiga av att hållas som hingstar till tre/fyra? En jag pratade med menade att så fort man kastrerar dem så blir de av med testosteronet och då försvinner även maffigheten. Svår fråga att svara på eftersom man inte vet hur just den hästen skulle ha sett ut om den kastrerades tidigare. Just Aramis och Rigoletto har ju fått ha sina snygga ”hingsthalsar”, men om det beror på att de fick gå som hingstar ett tag eller att de hade fettdepåer/muskler just på halsen (filén ni vet) på grund av andra anledningar: ja det får jag aldrig svar på.

Vad är era erfarenheter av att hålla hingsten som hingst till två/tre/fyra? Hur tänker ni i ämnet?

Nu ska jag bege mig ner i källaren med ett gigantiskt tvättberg 🙂

DSC_0342

2 reaktioner på ”Utställningar och kastrationstankar

  1. Jag valde att kastrera tidigt för att inte få några hingsttendenser på min redan då kaxiga yngling. Han var ett år när kulorna rök.
    Maffig eller inte? Fullt tillräckligt för min smak 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s