Gårdagens ridpass och vikten av grunderna

Åh igår var ett riktigt, riktigt roligt pass! Jag fick samma häst som jag hade gång nummer två som jag red på ridskolan. Alltså ett skimmelsto! En madame som har gått på ridskolan rätt många år och så att säga är hyfsat vässad som ridskolehäst 😉 Det vill säga: hon jobbar inte i onödan (vilken häst gör det för övrigt, haha) och hon vet precis vilka medel hon ska ta till för att inte behöva arbeta.

När vi skrittat fram kortade jag tyglarna och var väldigt mjuk i handen och tänkte hela tiden att jag måste ”tagga ner” lite. Jag tror att de två första ridpassen här på ridskolan var jag så övertänd och brutalt het på gröten att allt bara blev pannkaka. Jag är väldigt ”på” i min ridning och rätt så kvick vilket nog blev lite väl överarbetat … Så igår var mitt första mål att mjukna lite i ridningen och tagga ner mig själv. Stoet kändes mycket bättre än förra gången jag red henne, genast! Hon fick ju tillfälle att andas, haha 🙂

När vi ridit fram lite lagom upptäckte jag att hon inte tog skänkeln nämnvärt. Alltså när jag ville ha en reaktion hände det ungefär … ingenting. Alltså inte bra. Då kom min ettrighet väl till pass 🙂 Skänkel på – ingen reaktion – spö. Och så här höll det på. Jag gissar att den vita damen var rejält irriterad på mig efter ett tag. Men jösses som hon gick! Hon tuffade på som en riktigt liten stjärna och det var roligt att få beröm från både lärare och elev.

När jag hade avslutat passet och var på väg hem, reflekterandes över kvällens lektion, så slog det mig hur OTROLIGT viktigt det är med grunderna i ridningen – och att dessa verkligen fungerar! Trots att jag själv, när jag hade elever, tjatade mig gul och blå om hur viktigt det är att gas och broms funkar – så är det så vansinnigt lätt att glömma när man själv sitter i sadeln. Jag tycker verkligen att det är jättekul att rida lektion på ridskola. Även om vi är rätt många i gruppen och man inte har riktigt samma ögon på sig som vid en privatlektion så är det definitivt givande!

Nu hålls det fredagskväll här! Mys på hösta nivå 🙂

DSC_0362

4 reaktioner på ”Gårdagens ridpass och vikten av grunderna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s