Superövning och nytt badrum

När vi flyttade in i vårt lilla hus var badrummet helt ok i skick, förvisso med en tapet som var rätt så intetsägande. I min värld dödstrist. Hittade ingen bild på det ”gamla” badrummet, men tänk schackrutigt golv, retro-toalett med  spolningsfunktion à la kedja som hänger ner från en stor behållare. Tänk lite shabby chick och en gråmelerad tapet som för tankarna till grådassig blomsteräng. Och så panel på väggarna förstås.

Började med att fräscha upp panelen med vit list-färg. Det blev riktigt snyggt och gav verkligen ett bättre intryck direkt! Men risken när man börjar måla om på ett ställe är alltid densamma … plötsligt bara MÅSTE man måla om mer… för annars ser det inte klokt ut 🙂

Sagt och gjort! Åkte till färgaffären och köpte chockrosa att måla över den grådassiga tapeten! Åh det blev helt galet härligt och häftigt! Åkte till IKEA idag för att handla lite smått och gott i vår förändring av badrummet (krokar, matta, lampa mm). Nu är nästan allt färdigmålat (har lite kvar på ett par väggar). Lampan och krokar är på plats och vi är fantastisk nöjda med detta lyft! Jag lovar att visa bilder när allt är klart!

Här en liten detaljbild:
IMG_20160205_093149
Lagom rosa, tycker ni inte 😉

Och när kvällen kom var det tid för mig att bege mig iväg till MRK för att rida veckans ridpass! Det är verkligen så att man längtar efter dessa ridpass! Läängtar tills jag har min egen lilla häst att rida på!

Som jag skrivit tidigare går jag i en grupp där vi rider markarbete och dressyr. Detta innebär att vi kombinerar dressyrarbete med hjälp av markbommar och koner. När man (jag) sitter och plöjer runt själv i ett ridhus är jag ofta lite lat för att plocka fram bommar och koner och fylla hela ridhuset med, men så fort man rider en lektion där allt är så att säga färdigserverat inser man varje gång att det är världens bästa hjälpmedel!

Igår red vi en fenomenalt bra övning som innebar att två kon-par placerades innanför långsidan (tänk att du ska rida ett par meter innanför långsidan) både uppe vid A och nere vid C. Väldigt förenklat såg det ut så här:

_________________________________________________

x                                                                                                                  x

x                                                                                                                  x

MEDELLINJEN

Denna övning red vi både i skritt, trav och galopp och det viktiga här är förstås att hålla koll på rakriktningen. Jag med min kapsejsade vänstersida får verkligen koll på mig själv i speglarna i och med att jag kan studera mina axlar och att de ligger i samma höjd. När vi red övningen i galopp var det galoppfattning (om vi säger att vi red i vänster varv) vid C och sedan bryta av till trav när man når nästa kortsida och passerar A. En väldigt nyttig övning!

Nu ska vi hålla fredagkväll här! Två barn av två möjliga sover 🙂

1451660792648

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s