Men!

Alltså jag brukar ibland sysselsätta mig med att titta på hästnet. Om där finns någon minut över tycker jag att det är jätteroligt att studera hästannonser! Och det är inte för att jag är på jakt efter en ny stjärna utan det är egentligen snarare för att det är så inivassens intressant att:

1) … se på hästar helt enkelt
2) … se vad det är för hästar folk säljer
3) (inte minst!) … se VAD folk begär för sina hästar …

När jag skulle köpa mitt föl så (tro mig) var jag i kontakt med halva Sverige som sålde föl vid den tidpunkten. Men alltså … jag fastande inte direkt för något föl. Och kanske mest av allt så fastnade jag inte för prislapparna på fölen här i Sverige.

Alltså det begärdes upp emot 100 000 för föl som egentligen inte hade någon som helst bedömning i bagaget eller ens särskilda meriter hos modern eller syskon. Och visst såg jag vissa föl som var jättefina (fastnade bland annat för fölet som senare såldes för 600 000 på föl-auktionen…). Jag började därför istället vända blicken söderöver och hittade en sida som jag verkligen fastnade för! Dressage talents, heter den. Och det var där som jag hittade min lilla ”Duty Free”.

Och OJ!!!! vilken pris-skillnad! Och inte bara pris-skillnad! Vilken KLASSKILLNAD! Åh vilka hästar som finns till salu i Tyskland, jämfört med Sverige. I min värld är det inte sällan ök till salu här i Sverige – till rena rama fantasisummor! Nu är det förstås inte så att det inte finns jättefina tillsalu-hästar i Sverige, för det finns det! Men varför dessa ENORMA summor (för som sagt både väldigt trevliga och mindre trevliga individer). Det är klart att det är synd att man (jag) inte köper häst i Sverige och så att säga sponsrar svensk häst-avel och häst-Sverige i stort, men jag kan verkligen inget annat än rekommendera er som letar häst att vända blickarna söderöver (Tyskland främst).

Det är klart att det är lite mer ”gambling” eftersom det är svårare att kolla upp hästens historik. Och köper man av en förmedlare så kanske det känns något tryggare.

Vad tänker ni om att köpa häst i utlandet? Och vad anser ni om prissättningen på hästar i Sverige, i kontrast till kvalitet?

2015-05-16_22.55.20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s