Totalfiasko!

Alltså! Dagens högt efterlängtade löshoppning blev ett rent totalfiasko må jag säga. Kom upp till stallet i god tid och hämtade in lilla hästen från hagen. Han är fantastiskt snäll och följer med som ett lamm när man går in med honom från hagen. Band upp honom, borstade och gjorde honom redo för dagens stora äventyr. Dagen till ära fick han vita lindor! Jag menar – nu är det ju verkligen dags för honom att lära sig att det är dressyrhäst han ska bli 🙂 Och är man dressyrhäst i min ägo, ja då är det helt enkelt så att det är vitlindat som gäller! DSC_1502
Nästa lektion får bli att skölja ben 😉

Men kolla så fin han blev i sina lindor! Plötsligt växte han från skranglig unghäst till vuxen häst!

DSC_1505
Han kommer att bli (och ÄR redan) väldigt snygg tror jag!

Vandrade över till ridhuset när det var tid för oss att hoppa. Idag var det verkligen full kommers i ridhuset, massor av transporter och människor på plats! Kul, tycker jag, att det är så välbesökt när de anordnar löshoppningstillfällen. Jag gick in med Desafinado som traskade på så snällt in genom ”gallergrindar” och in i ringen. Talade några ord med Micke Nolin som håller i löshoppningen. Och så började jag skritta runt över bommarna. När vi gått ett varv runt, var det dags att släppa honom. Sagt och gjort. Han travade iväg – rörde sig väldigt mycket trevligare idag måste jag säga. Plötsligt hojtar Micke ”han är halt”. Och där någonstans blev jag så väldigt trött. Jaha. Halt häst. Redan? Han är ju bara två… knappt. Det blev till att avbryta direkt och efter några korta ord med Micke och även Cissi vandrade jag ut ur ridhuset, någon moloken. ”Alla” som såg honom och som jag talade med trodde bestämt på hovböld och nu återstår bara att vänta ett par dagar.

Det är ju väldigt lerigt i hagen de går och han var klart varm om hoven. Men han var också lite varm över hoven, en bit upp på benet och ville inte gärna stödja på hoven. Han liksom stod på tån (som ni ser på bilden ovan).

Så, ja… Nu återstår vänta någon dag. Som VÄL är kommer hovslagaren i början på veckan så får vi innerligt hoppas att det är hovböld! Något annat är jag då RAKT INTE sugen på.

Ni med solskenshistorier rörande liknande symptom får mer än gärna kommentera 🙂

Nu ska jag göra en REJÄL kladdkaka och dricka en liter te och tänka på något annat än hälta!

God lördag på er alla!

 

2 reaktioner på ”Totalfiasko!

    • Tack snälla för dina vänliga ord! Jag hoppas och TROR verkligen att du har rätt! Hovslagaren kommer ut imorgon! Tack för tummar! De behövs! Och så håller jag med till fullo… leriga hagar är ett aber! Inte kul alls för våra små hästben!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s