Torsdagens ridpass!

Oj! Nu försvann en helg igen! Och inte nog med det – vi är redan inne på ny vecka! När man har barn så känns det som att tiden snurrar på ungefär 200  % snabbare än vad den gjorde när man INTE hade barn! Det var det ingen som berättade för mig 😀 Men min spontana gissning är att tiden snurrar på cirka 100 % snabbare för varje barn man får 🙂 Tror det kan vara en rätt så vettig skattning. Eller är det bara helt enkelt så att allt tar mycket längre tid när man får ett litet barn till familjen 🙂

I torsdags var det hur som helst dags för mig att rida igen! Och som vanligt hade jag en supertrevlig kväll med en hel del härlig känsla faktiskt. Vi red en superövning igen – som jag givetvis ska berätta om – och vi tilldelades nya hästar. Denna gång fick jag bekanta mig med stoet Herona som är rätt så ny på ridskolan. Hon har alltså ännu inte hunnit lära sig alla ”fulknep” som de andra ridhästarna är experter på 😉 Herona är ett hoppstammat sto som jag verkligen föll för. Hon har inga gångarter att tala om, men hon har en vilja att vara till lags och en känslighet som verkligen uppskattas av mig.

Jag har tidigare skrivit om vikten av att reagera här och nu och inte när hästen behagar och många gånger är det verkligen det man behöver arbeta med på ridskolehästarna. De är lite trötta för skänkeln och många gånger går större delen av ridpasset ut på att få hästen kvick för hjälperna. Så var dock inte fallet med Herona! Kvällen största utmaning för oss blev istället övningen som gick ut på att rida bakdelsvändningar runt koner, eller åtminstone tagen bakdel. Här blev Herona stressad och förstod inte alls övningen så mitt fokus här blev att få henne lugn och komma in i övningen och förstå vad det handlade om.

Vår ridlärare hade satt ut koner över hela ridbanan, med start en bit in på banan vid C och slut en bit in på banan vid A. Däremellan gick konerna i zig-zag. Om man tänker att man skrittar mot första konen (från spåret) vid C och sedan tar sikte på nästa kon som är placerad till vänster, cirka 10 meter bort och skrittar mot denna med tanken tagen bakdel (på väg mot en bakdelsvändning för vänster skänkel) och runda konen i en bakdelsvändning för vänster skänkel. Skritta sedan rakt mot nästa kon (20 meter bort) och när du närmar dig konen rid tagen bakdel för höger skänkel och runda konen i en bakdelsvändning för höger skänkel. Rid sedan hela zig-zag-spåret på detta sätt och trava långsidan ner i lite samlad trav för att sedan sakta av till skritt vid C och börja om övningen. Verkligen supernyttig övning!

Nu måste jag rensa vidare i mina ridprylar! Nästa anhalt blir att köpa några liter olja och slänga ner alla stela träns … Det brukar göra susen 🙂

Ps. Fy FARAO vad jag längtar till sommaren nu!!!

DSC_1810

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s