Patinering pågår!

Nu har jag gett mig in på lite nytt vatten! Spännande och lite osäkert må jag säga 🙂 Har utställning om en dryg vecka och står här och patinerar för fullt för lite annorlunda och roliga effekter. Glasyr är ju väldigt vackert och snyggt på sitt sätt, men ibland är det roligt att både förnya och prova på lite andra tekniker.

Hästarna skröjbränns fortfarande, men jag hoppar alltså över glasyrbränning och patinerar istället! Två hästar står här och oxiderar för fullt och det är faktiskt rätt så häftigt att följa oxideringsprocessen! Just nu är det ärgad brons som är i process, en annan är indränkt i koppar och ska snart få grön patina på sig! Jag ska fotografera processen så att ni får följa med 🙂

Nu måste jag kasta mig tillbaka till hästarna för oxideringsprocessen kan fortsätta hur länge som helst – för att stoppa måste man ta på en matte sealer som stoppar det hela! Bra att vara på hugget med andra ord 🙂

IMG_20160316_110236

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s