VAD håller folk på med?

Jag blir både förbannad, ledsen och otroligt förvånad (eller inte?) när jag läser Ingrid Skoogs blogg: ingridskoog.se! Har ni sett den? Om inte så kika i alla fall in och läs och förfäras över hur folk i kommentarsfältet beter sig.

Tydligen har Ingrid rest utomlands en längre tid och under tiden ska hennes tränare rida och utbilda hästen. Och det finns ingen hejd på experterna i kommentarsfältet… Är det inte fel matchning på ryttarens kläder så är det fel betsling, hästen går i fel form, hästen rids i fel tempo – you name it! Jag kan inte tro mina ögon när jag läser. Vad är det folk håller på med? Är det så här vi vill att vår sport ska utvecklas? Trycka ner varandra, hitta fel och brister, spy ut dålig stämning bakom en skärm. JAG har ALDRIG förstått mig på fenomenet att klanka ner på en annan ryttares ridning, val att rida hästen i den eller den formen, linda högt eller lågt, sadla långt fram eller långt bak, rida med spö, rida utan bett och så vidare i oändlighet.

Jag vet fler bloggar där man ibland lägger ut små filmsnuttar som visar segment av ridpass. Och DIREKT är där en skara vedervärdiga folk som ska komma med allsköns pekpinnar, tyckanden och expertutlåtanden! VARFÖR? VEM har bett om dessa personers yttranden? OK om bloggaren skriver ”Jag får inte rätt på den här slutan, vad har ni för tips”. Sedan att det i min värld är helt och hållet befängt att fråga sina bloggläsare om råd och tips när man inte har den BLEKASTE aning om vad det är för ansamling kvacksalvare där sitter och leker expertis. Nej … den dag jag får en massa vedervärdiga kommentarer från läsare som tror sig veta hur just min häst ska ridas (trots att de ens aldrig sett eller ridit den) – då slutar i alla fall jag blogga 😉 Frågor däremot: en HELT annan sak 🙂

2 reaktioner på ”VAD håller folk på med?

  1. Skrämmande att folk håller på så. IRL är det säkert ingen som vågat öppna munnen. Vidhåller att dessa människor har för lite att göra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s