Min strama ram och lite shopping!

Ledsen för dålig uppdatering de senaste dagarna men jag har varit själv med de små barnen i två dagar och jag kan säga att det är inte jättemånga tillfällen det blir över för att blogga 🙂

I torsdags var det dags för mig att rida igen! Denna gång fick jag rida stoet Kario och det var åter en ny rid-erfarenhet för mig! Detta med att rida nya hästar hela tiden är verkligen nyttigt. Jag tror att man utvecklar sin ryttarförmåga något oerhört! När jag red Aramis dagarna i ända så blev jag ju förvisso expert på just honom, men när jag rider andra hästar tvingas jag hela tiden anpassa ridningen så att den passar just den häst jag sitter på för stunden. Man lär sig alltså både att läsa av hästar och därmed ta reda på vilken ridstil som bör passa just den hästen bäst. Samtidigt som man själv utvecklas i sitt sätt att rida i och med att man rider så många olika hästar. Nackdelen är enligt min synpunkt att man aldrig blir riktigt fördjupad i sin relation med hästen i och med att man byter häst efter fyra gånger.

Hur som helst var Kario en häst som inte passade min ridning särskilt bra av den enkla anledning att min ridning är lite för stark för den typ av häst som kräver väldigt ”lös ram”. Kario ville ha ytterst lite stöd i handen och slängde ut tungan så fort man sökte ett ordentligt stöd i handen. I ena varvet gick hon jättefint, i andra mindre fint 😉 Här gäller det att inte hänga upp sig på formen, haha. Hade gått och hängt mig efter ett dylikt ridpass med Aramis eller Rigoletto men här är det bara att gilla läget, försöka hitta rätt knappar och fokusera på sits, balans, takt och kontakt.

Övningen vi jobbade på idag var bakdels-vändning och jag fick faktiskt äran att vara den som visade andra ekipage hur den skulle se ut – DET måste ju vara ett bra betyg 😀 Hur som helst i slutet av ridpasset så tänkte jag bara ”nu släpper jag på min ram och så får hon lite lösa tyglar” (läs lite större frihet, men ändå med väldigt mjuk kontakt) och det verkade passa damen i fråga för hon blev väldigt fin där de sista två minuterna 🙂

pix7

I fredags och lördags blev det lekparksbesök, matinköp (som jag nästan gör varje dag förvisso – USEL på att planera längre än kvällen) och så hann vi även med att besöka stan där smått och gott inhandlade som till exempel nya fina skor till Arvid, nya fina skor till mig, ett par byxor, en klänning och ett par tröjor! Alltid lika roligt att förnya garderoben 🙂 Träffade dessutom på allra trevligaste Heléne med familj och det var jätteroligt att språkas vid lite kort!

Att ta hand om två små barn ensam en natt är väl sisådär när det krisar och båda två skriker, tänder bryter ut, storebror ramlar ner från sängen och lite annat smått och gott 🙂
Men, aja – man klarar det också 🙂

NU är fadern i huset hemkommen och vi ska hålla söndag-kväll här med lyxigaste maten fiskpinnar 😀

Ha en härlig kväll!

screenshot_2015-12-27-20-03-39.png

3 reaktioner på ”Min strama ram och lite shopping!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s