Gårdagens lilla häst!

Igår var jag alltså ute i stallet och hälsade på min lille filur 🙂 Hämtade in från hagen och som vanligt är han gudasnäll, men ändå vaken (så helt lobotomerad verkar han inte tack och lov). Band upp honom i stallgången och borstade på. Min vana trogen blåste jag nog på lite väl hårt med borstningen men fick snabbt erfara att jag hade att göra med en inte helt stor och vuxen häst 🙂 Jag gav mig inte i kast med att introducera bensköljning, men däremot blötte jag en svamp och svampade av hovar, ben och mule! Inga som helst problem här heller …

Här ser ni för resten rätt så tydligt den vita hovens lite märkliga vinkel!

Därefter ikläddes han orange Schockemöhle-grimma! Kolla här vilka härliga färger:

dsc_0260.jpg

dsc_0256.jpg

dsc_0258.jpg

Och så inväntade vi vår expert ute i det härliga vädret 🙂

När vår man anlänt gick vi in i ridhuset och släppte lös den lilla bruna hästen. Här blev det till att jobba på flåset må jag säga … Haha! Sprang som tusan fram och tillbaka i ridhuset med en långpisk i handen och bussade på för att få fram lite gång så att vi kunde få fint utlåtande 🙂

Som alltid så är det så fantastiskt roligt och intressant att lyssna på JO när han berättar vad han ser. Mer kunnig person inom det här med exteriör och bedömning av rörelser kan jag inte hitta! Det är verkligen fantastiskt fint att ha ”med” honom här i unghäståren eftersom han snabbt kan fånga upp eventuella orosmoln och komma med kloka råd på vägen.

Om rörelserna
Det han kunde se för dagen var en häst med god energi, mycket fint bakbensengagemang, rätt bålriktning och en skritt och trav som han beskrev som BRA med stort plus. Skritten fick plus för att vara rörlig och genom hela kroppen. Galoppen var svårbedömd eftersom han var som JO uttryckte det lite travstark och helt enkelt helst valde denna gångart före galopp.

Om exteriören
Om man sedan tittade på den exteriöra biten fanns det lite smått och gott att säga här med 🙂 Normalstor häst för sin ålder. Välbenad och god benställning. Korrekt inskenad och inga direkta avvikelser förutom att vänster framhov flyter ut lite anmärkningsvärt mycket (måste raspas och underhållas annars kan tåvinkeln bli bruten!). Idag något lägre fram och högre bak på grund av att han växer och alltså för tillfället är lite före bak. Halsen eventuellt något lågt ansatt (men svårt att svara på då han i dagsläget är lite tunn och manken därför blir kanske något mer markerad än vad den egentligen är). Man vill se lite mer hull på honom och därmed fylls ju även halsen ut. Ett sommarbete blir med andra ord väldigt bra!

Om temperamentet
Väldigt trevlig individ med något introvert läggning. Alltså han vänder sig lite inåt när han upplever stress. Inget stim och stoj alltså och elda upp sig själv (utåt!). Av detta blir det en ”personlighet” eller vad tusan man nu säger om hästens person 😉 som upplevs lite osäker. Han behöver alltså stärkas och lyftas, denne lille gosse 🙂

dsc_0250.jpg
Notera att mina ögonfransar gick ihop med min käre hästs! Voilá så har jag gjort mig en ögonfransförlängning 😀 Ps. Vad gillar ni travarpanluggen 😀

Nu ska jag sätta i mig en stor kopp te och se en härlig film! Elden sprakar för fullt här och vi njuter i fulla drag! I baby-watchen hörs våra små liv snusa så fint i sina sängar 🙂

God afton 🙂

4 reaktioner på ”Gårdagens lilla häst!

    • Ja visst är det jätteroligt och spännande! Tror egentligen inte att treårs är något mål för oss, jag tänker mig att jag ska försöka rida in honom efter tre-årsbetet 🙂 Men vi får se 🙂 Nej han är faktiskt aldrig visad som föl! Jag köpte honom från Tyskland som föl och sedan dess har han gått på lösdrift med sina kompisar 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s