Nu är lack inhandlad :)

Haha… högintressant inlägg det här! Nu har vi köpt lack till vår trappa och imorgon startar lackandet! Så lär väl det ta några veckor, med tanke på att det är inte många minuter man får att arbeta med två små barn i huset 🙂

Vi har haft många diskussioner med färghandlare som berört vilken typ av ”färg” vi ska ha på trappan. Vi vill ju egentligen att den ska se ut så som den såg ut innan vi slipade den. Men det kommer i princip inte gå eftersom tidens tand är det som gett trappan dess färg. Och vem vet när den lackades och slipades senast? Troligtvis 30 år sedan … Vi tycker det är vackert när trappan har lite patina och att ge den patina utan att låta tiden göra det jobbet är förstås svårt. Antingen så kan man betsa den. Eller så kan man lacka med färgpigment i lacken. Sista alternativet är att lacka den med klarlack och helt enkelt låta tiden göra färgarbetet. Vi valde det sista alternativet – alltså låta tiden göra jobbet! Blir spännande! Jag återkommer givetvis med foton som visar arbetet 🙂

På hästfronten inte så mycket nytt! Jag red inte i torsdags eftersom vi har haft otroligt struliga nattningar och nätter med vår lilla Klara. Men nu är hon åter pigg och kry igen och jag längtar efter ett härligt ridpass på torsdag!

Nu ska jag ta och värma på en nybakad kladdkaka 🙂

Ha en härlig kväll!

wp-1456006739824.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s