Sådan ”häst-mamma” sådan mamma!

En sak som har slagit mig många gånger är just hur lik jag är att vara mamma till mina barn med hur jag var som ”mamma” (låter ju urtöntigt!) till mina hästar! Jag har alltid varit lite sjåpig med mina hästar. Och får väl tillstå att jag är sjåpig med mina barn också 🙂

Nu kan förstås ordet sjåpig kanske klinga lite negativt, men det är förstås inte så jag menar. Men ändock: lite små-pjoskig. Väldigt noggrann med precis allt. Väldigt inrutad i rutiner (vilket ju både djur och barn mår bra av), rena och fina kläder matchade till tänderna oftast och så vidare och så vidare. Om vi ska resa bort är jag otroligt noggrann med att leverera alla fakta i pappersform och ibland kan nog den som ska passa barnen (oftast mina föräldrar) tycka att jag är liiiiiiite hysterisk, haha! Så nu som inte har barn än men undrar hur ni kommer att vara med era barn: då svarar jag: se hur ni är med era djur 🙂

Jag bakade världens godaste söta kavring häromdagen och utlovade recept (om det var gott)! Om det var?!! Här kommer det (hämtat från Pepparkakshusets blogg):

Du behöver
3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Rågflingor eller havregryn till topping

En sats blir en limpa. En sirapsflaska och en liter fil räcker till tre limpor. Det är dessutom en tålig limpa, i brist på fil blandade jag creme fraiche och mjölk (1/3) och det gick alldeles utmärkt.

Gör såhär
1. Rör ihop allt till en jämn smet och häll i en bröad form.
2. Toppa med lite rågflingor eller havregryn och flingsalt.
3. Skjuts in i ugnen (nedre delen), 175 grader, i cirka 45-60 minuter.

Hur gott som helst!

Trappan går från klarhet till klarhet och idag ska vagnstyckena målas vita! DET kommer att bli snyggt! Nu är trappan för övrigt lackad i tre omgångar med en matt lack så att man inte ska glida runt som på såpa när man springer upp och ner 🙂

Nu ska jag snart ta ut min kaka ur ugnen 🙂 Ikväll är det ridning! Ha en härlig torsdag!

2 reaktioner på ”Sådan ”häst-mamma” sådan mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s