Fullblod tredje gången gillt!

I torsdags var det dags för ridning igen. Och ja, för mig blev det då tredje gången fullblod. Denna gång bestämde jag mig minsann för att rida utan ”gummiband”. Som jag skrev tidigare är detta ett fullblod som gått löp och han har väl så att säga inga större problem med framåtbjudningen … Och att försöka bromsa med handen är ingen hit då han är inlärd att bara gasa på ju mer man tar. Därför är gummiband en väldigt bra hjälp. Men samtidigt tycker jag att det är lite för lätt att bara ta den enkla vägen ut. Så i torsdags ville jag alltså rida utan gummiband och trotsa 🙂

Sagt och gjort! Fullblod ut i spåret och gummiband kvar hemma i stallet. Och ja, det gick faktiskt bättre än vad det någonsin gjort med denne högblodige herre. För det första hade jag för hundrade gången sedan jag påbörjade denna ridskolekarriär sänkt garden till lägsta nivå. Och så försökte jag verkligen göra precis som fru ridlärare sade: lugna min ridning för att få Qayyan lugn. Så jag mjuknade i handen och intog lite unghästridnings-stuk, med undantaget att man vill att en unghäst bjuder framåt hela tiden 🙂 Och tro det eller ej men det passade herrn! Han tuggade fint på bettet och verkade faktiskt trivas riktigt bra mellan varven! När han blev lite för eldig fick jag lägga en liten volt och när vi red vår övning så skrittade jag istället för att trava för att inte stressa på honom. Jag var faktiskt riktigt nöjd mot slutet och är helt säker på att det var Qayyan också!

Nu är det ny häst nästa vecka (ingen ridning imorgon) och det ska bli spännande att se vilken häst det blir nu 🙂

Nu har verkligen våren kommit och det är sååå ljuvligt härligt! Vår fina björk har helt slagit ut nu och den är så fantastiskt vacker! Kolla här:

dsc_1006.jpg

I övrigt ser vi nu fram emot några härliga lediga dagar! Lovar att bli bättre på det här med uppdateringar!!! Har varit katastrofalt dålig denna vecka! Skärpning!

På gensyn 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s