Hej och välkommen älskade helg!

Åh vad härligt det är med helg! Trots att veckorna går så inibombens kvickt och alla dagar ju förstås är precis lika härliga så är det ändå något alldeles särskilt när det blir fredag! Idag har vi varit ute och gått en lång härlig runda och passade samtidigt på att handla lite god mat till kvällen! Själv hade jag dessutom tänkt göra slag i saken och steka plättar till mellanmål 🙂

Vi har ett alldeles underbart väder i Malmö idag och här klipps det gräs och fejas 🙂 Underbart med egen trädgård! Klara sover middag och Arvid hjälper till i trädgården! Vi har haft ordentligt slitig i vår mellan varven med tanke på rejäla förkylningar, tandsprickningar och sömnlösa nätter till följd. Men nu har det faktiskt börjat ordna upp sig tycker jag 🙂 Både Klara och Arvid somnar som klubbade stenar vid kvart i åtta och sedan har vi för det mesta (om inte någon får för sig att vakna 😉 en hel kväll till förfogande 🙂 Det känns oerhört lyxigt att sätta sig i soffan vid åtta och veta att där kan man sitta och bara växa på bredden ända till det är dags att sova. Inte ett steg behöver man ta 😀 Haha!

I natt var vi dock vakna till långt efter klockan ett. Låg och nattsuddade medan barnen slumrade och typiskt nog fick Klara för sig att vakna klockan sex (!)… Båda barn brukar normalt sett sova till i alla fall sju-halvåtta. Så just idag känner vi oss lite smått mosiga i huvudet.

Ridningen i torsdags gick helt ok! Min största svaghet är som jag tidigare skrivit min kapsejsade vänstersida som inte blivit mer stark efter två graviditeter och därtill lång tid utanför sadeln. Jag märker att jag, när jag till exempel ska forma igenom vänstersidan, blir svag och viker mig lite i sidan samt gärna drar upp vänster-hälen lite grand. Inte acceptabelt! Och hamnar jag då på en sned häst som inte låter mig sitta rätt över utan gärna skjutsar mig i sidled… ja då blir det än värre! Men det är bara att träna på!

Hästen jag red i torsdags, Prisse, var en fux á la ponny-look som gått mest i terrängen på Irland fram till januari detta år då han kom till MRK. Han är född 2008 och ganska grön. Lite lätt slö för skänkeln 😉 Så det fick bli ett par förtydliganden när det gick lite väl segt på reaktions-fronten. Men som sagt en väldigt trevlig liten häst som absolut var givande att rida! I galoppen kom verkligen hans svaga sida fram så jag fick ligga på ett voltspår tre gånger större än övriga och bara trycka full fart i honom så att han verkligen galopperade på i ett friskt tempo. Han kunde knappt hålla galopp på stora mittvolten utan var hela tiden nära att bryta av så stoooor volt var att föredra. Tänkte hela tiden fram fram fram och tog tillbaka väldigt lite. Men jag kunde ändå hålla god kontakt framåt och få honom att någotsånär ta stöd på bettet utan att bryta av. Jag var rätt så slut efter sista galoppen 🙂

På söndag åker min lille två-årshingst på bete och tyvärr kan inte jag vara med för vi ska faktiskt på bröllop vilket ska bli fantastiskt roligt! Jag ska däremot åka upp till stallet i veckan och fotografera och socialisera lite med min fina lilla häst. Så: foton och film kommer!

I övrigt är det en riktigt hektisk vecka som väntar 😀 Slinga håret, prova klänning hos skräddaren, köpa ett par skor till bröllops-festen, åka till stallet och på fredag fara till Växjö för att installera oss hos svärföräldrar och se till att våra små barn får en mysig helg hos farmor och farfar! Vi själva ska verkligen löpa linan ut och bo på HOTELL!!!

Nu kallar plättjärnet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s