Många foton från stallbesöket!

I torsdags var det äntligen dags att åka till stallet och hälsa på min lille tvåårshingst! Kastade mig ut i hagen och givetvis var de tre unghästarna allra lääängst bort i hagen! Fick mig alltså en fin liten promenad innan det var dags att fånga in det lilla livet!

När jag var framme hos honom var det lätt att fånga in och haka i grimskaftet! Det som ställde till det ordentligt för oss var dock två andra leksugna unghästar (min var givetvis också lite leksugen) och att tampas med dessa tre vilddjur hela vägen tillbaka till grinden. Behöver jag säga att min stjärna slet sig och for iväg i skenande galopp över hela hagen med grimskaftet efter sig!?

Sedan tog det minsann ett litet tag att fånga in honom igen. Han var nämligen rädd för grimskaftet som hela tiden förföljde honom… När jag väl fick tag på honom så var det åter igen en häst i grimskaft och två som klättrade på honom varvat med unghästnafs i sidan på varandra, stegringar och bakutsprång. Nät vi äntligen nådde slutdestination var det skönt att separera dessa tre själar från varandra och vara lite på tu man hand med min fina lilla häst.

Gick in i stallet och skippade att binda upp. Höll i grimskaftet, grabbade tag i en borste och borstade igenom hela honom. Han har blivit oändligt mycket tryggare att hantera och borstningen av huvud och till och med byte av grimma gick hur fint som helst!

 

Och så några foton från borstningen 🙂

Till min stora glädje har han både växt och biffat på sig lite grand! Och inte minst så verkar han ha tagit sig liiiiite ton i hagen vilket är oändligt positivt! Jag vill ha en häst med lite tryck i och helst ett par rävar bakom varje öra! Hoppas att han kan få lite mer av denna vara över sommarbetet och nu när han sakta börjar inse att han är hingst 🙂

När han var borstad och visiterad bar det av till ridhuset! Utanför stallet stod en gigantisk lastbil så vi fick lite fin miljöträning. Dock verkar han inte behöva så särskilt mycket av just miljöträning då han ser ut att vara ganska van vid stora maskiner, lastbilar, traktorer med mera 🙂

Ridhuset var rejält varmt och gott 🙂 Utanför vattnades utebanan med traktor så där fick vi också testa på lite maskinträning. Även om det nu som sagt inte verkar behövas i någon sådär jättestor utsträckning 🙂

I ridhuset släppte jag honom lös och så fick jag springa för kung och fosterland med långpisken för att få igång min lite smått lama häst (huuhh vad månde det bli av detta, haha 🙂 Men när han väl verkade förstå vad pisken är till för (inte lätt att veta ju!) så började han faktiskt röra på sig riktigt trevligt! När vi var klara fem minuter senare så hade han stannat längst bort i ridhuset för en konstpaus. Jag som var längst ner kallade på honom och döm om min förvåning när han sätter full fart och travar ända fram till mig! Vilken go liten häst jag har 🙂

Här några foton inne från ridhuset!

Och några helkroppsfoton:

wp-1464031321714.jpgwp-1464031321674.jpgwp-1464031321538.jpg
Film kommer 🙂

Nu ska jag fixa här hemma!

2 reaktioner på ”Många foton från stallbesöket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s