Torsdagens Prisse

I torsdags var det ju dags för mig att rida igen och nu var det tredje gången för mig och Prisse att kampera ihop! Förutom att det är en oändligt söt häst så får jag verkligen tillstå att han krupit in en bit i mitt hjärta 🙂 Han är en otroligt go, snäll och mysig häst! Och i torsdags fick jag dessutom känna på en riktigt, riktigt härlig ridkänsla de tio sista minuterna av passet! Min pappa var med och kollade, dagen till ära och det var förstås extra roligt att han fick se ett pass som slutade så otroligt bra!

Vi började med att skritta fram runt ridbanorna på en slinga och redan här började jag arbeta med vänstersidan som jag ju förra gången upplevde som ytterst stel och oböjlig. Tycker alltid det är guld att skritta fram på lite halvlång tygel med kontakt och arbeta hästarna lite mjukt redan från start. Är inte direkt någon åka-häst-ryttare 😉

Han satt fast i vänster men jag tyckte ändå att det gick snabbare att få loss honom denna gång än förra. Så när vi kom in på banan och lektionen skulle starta började vi arbetet med att rida tagen bakdel på voltspåret och därefter skrittade vi på långsidorna med tagen bakdel ett par steg här och var. Detta gjorde vi i både höger och vänster varv. Eftersom Prisse är relativt ung i sammanhanget (åtta år) och bara gått rakt fram genom stock och sten med fulla turister på Irland hela sitt liv s är han väldigt grön i dessa sammanhang 🙂 Därför blir man förstås smickrad när vår tränare säger att de bara sätter upp de vana ryttarna på honom så att han får lite gratis utbildning.

Prisse flyttade sig fint något steg här och var i vänstervarvet med fin bibehållen kontakt, även om han är klart ostadig i formen mellan varven och glappar då han tappar stöd och huvudet går lite upp och ner. Högervarvet var inte alls bra eftersom jag inte alls hade något ärligt stöd i högertygeln. Skippade därför att begära tvärning här och jobbade bara med stödet.

Travarbetet gick på stora mittvolten och handlade mycket om att öka och minska volten. Helt ok! Det gamla vanliga, ramlar inåt i ett varv och inte riktigt i andra 😉

Galopparbetet på stora mittvolten gick i högervarv inte alls särskilt bra. Jag fick slita som ett djur för att få igenom högersidan och utöver högersidan fick jag driva som tusan för att han inte skulle sakta av i galoppen. Han är ju inte så stark ännu och behöver därför oerhört mycket hjälp av levande kraften så att säga. Vänstergaloppen kändes mycket finare idag och det var väl rätt så väntat eftersom jag fick igenom vänstersidan rätt så snabbt idag!

Jag ska inte säga att jag åkte häst i slutet, men OJ VILKEN KÄNSLA! Superärligt och fint stöd i handen, kunde reglera formen precis som jag ville och vitt skum bara rann och löddrade från den fina fuxens mun 🙂 Oj vilket underbart slut på lektionen! Det var längesedan jag kände så på hästryggen (senast var väl Aramis vill jag tro)! Vår ridlärare var oerhört glad när hon fick se honom så fin och jag tror minsann aldrig att hon sett honom så eftergiven 🙂 Fint betyg!

Idag blir det en mysig dag på stan och glass i Kungsparken! Ha en härlig lördag!

wp-1464324962900.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s