Rensning pågår och fråga till er läsare!

Nu härjar jag runt som en galning ute i vårt galleri där i princip alla mina hästsaker bor nu för tiden! Såååå mycket saker och sååå mycket jag vill göra av med för att köpa nytt för att… ja för att de gamla sakerna är just gamla och luggslitna. Ok, de funkar. Men hur roligt är det med luggslitna prylar? Dessutom har det mesta av utrustningen bara legat och dammat igen sedan 2012. Det är stenhårt läder. Dammiga och risiga schabrak. Spindelväv. Ja, ni förstår! Ja det GÅR givetvis att tvätta och fräscha upp vissa saker. Men saken är ju den att allt blir gammalt och utslitet efter ett tag.

Så min fråga till er läsare är: Vad hade ni egentligen gjort (eller vad gör ni) med utrustning som är luggsliten/gammal/ofräsch? Kör ni det i botten? Alltså tills det inte längre hänger ihop? Eller är ni rätt så petiga med att er utrustning ska vara i närmast nyskick? Puh… jag tror att jag behöver lite tips 🙂

5 reaktioner på ”Rensning pågår och fråga till er läsare!

 1. Svår fråga.

  En del grejer liksom vägrar att gå sönder så ska man vänta på DET lär det aldrig hända.

  Schabrak som börjar se för noppriga ut tycker jag att du kan skänka till ridskolan där du rider.

  Täcken kan du använda tills de går sönder för mycket- en unghäst som går med sällskap kan trasha en hel del.

  Mycket är knappt lönt att sälja- det är för mycket jobb för liten intäkt.

  Gilla

  • Tack för kloka råd! Har faktiskt redan skänkt en del till ridskolan och håller med dig om att det är ett gräsligt jobb med att sälja saker… för en i många fall väldigt liten summa. De gånger man skulle få BRA betalt, ja det är ju när man vill sälja något som är riktigt fint. Och hur ofta händer det 🙂

   Gilla

 2. Som du själv skriver: sälja är knappt värt det om man ska tänka på att tjäna något på det. Kanske kan man isåfall se det som att man har hjälpt någon som behövde lite billiga prylar?

  Själv är jag en sådan där som köper kvalitetsgrejer och ”kör dem i botten” eller hittar alternativa användningsområden (har t.ex. ett rentvättat gammalt schabrak som sitsskydd i bilen när jag åker med skitiga hästkläder). Jag finner viss tillfredsställelse i att ha en ”ful-hög” med slitna grejer som inte gör något att skita ner och använda tills de är riktigt, riktigt slitna. Känns lite milövänligt liksom, att inte bara köpa nytt hela tiden. Använder sådant till vardags och kan nog se ut lite som ett troll (även om det varit riktigt fina och bra grejer från början) , men när det är träning/uppvisning, då jäklar åker fingrejerna fram!

  Grejer som är trasiga försöker jag laga i möjligaste mån, men om prylen förlorat funktion (typ täcke som inte håller tätt längre) och är utom räddning åker det i sopen! Är ingen sån där som sparar med tanken ”det kan vara bra att ha”, särskilt inte om det är en icke funktionsduglig pryl som ska dömas till fortsatt liv eller död 😉

  Gilla

 3. Säljer det som går att säljas om det inte passar eller kommer att passa. Annars kör jag sänder saker, lite miljötänk både med säljandet och slutkörandet. Är saken producerad får den inte slängas förrän de är oduglig. Därför har jag haft mina shortchaps från Börjes(!!) I tio år…(*!!!!!) Men visst har jag fina saker till hästarna med.:) och fyra träns till vardags till en häst är väl rimligt?

  Gilla

  • Tycker att det låter mycket klokt och sunt! Nu har jag börjat skänka saker till min ridskola och de tar förstås tacksamt emot! Tio år på Börjes-chaps är fantastiskt! Givetvis är fyra tråns till vardags heeelt rimligt 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s