Semester planerad!

Nu har vi planerat och bokat vår semester och i år blir det en alldeles svensk variant! Jag är en sådan som i princip alltid åkt utomlands på somrarna! Ner till stekande hetta i Grekland med omnejd. Men med två små barn i familjen (som i min värld inte riktigt trivs i hög värme) är det inte aktuellt. Och vi bor ju faktiskt i ett väldigt fint land som dessutom bjuder på väldigt skön sommarvärme. Så egentligen är det ju lite synd att inte utnyttja vårt eget land, nu när det är som finast 🙂

Så vi börjar med att åka till Vättern där vi ska bo två nätter på Gyllene uttern! Ni vet det där stället man alltid passerar när man är på väg mot Gränna 🙂 Där ska vi bo två nätter och åka till Visingsö tänkte vi. På väg till Gyllene Uttern tänkte vi göra ett traditionellt stopp på älg-safari och åka tåg medan man kikar efter (och matar) älgar! Något som verkligen uppskattas av både stora och små 🙂

Sedan ska vi fara vidare mot Stockholm och bo fyra nätter i Nacka och Hotell J – det ser verkligen härligt ut och det ska bli kungligt härligt att åka båt in till storstaden varje dag! Kommer nog att bli hur fint som helst! Efter fyra nätter i Stockholm ska vi vidare mot Vadstena och en natt på vackra Vadstena Klosterhotell – här har vi bott flera gånger förr och det är verkligen ett speciellt hotell med underbara rum och vacker utsikt över Vättern.

Sedan åker vi till Borås och Scandic Borås Plaza där vi förstås ska gå på Borås Djurpark! Där var vi faktiskt förra sommaren med båda barn (då var Klara förstås bara några veckor gammal)! Nu har jag har inte varit på Kolmården men min känsla är att Borås är så mycket mer prisvärt och lugnare. Kolmården verkar vara superfint, men dels oändligt dyrt och sedan så väldigt stirrigt eller hur jag ska uttrycka mig. Tusentals restauranger och två tusen händelser som är inbokade varje dag på dagsprogrammet, karuseller och shower och jippon till höger och vänster! Nej Borås passar oss utmärkt 🙂

Nu ska jag se till och göra något vettigt av den här dagen! Hoppas ni får en härlig torsdag 🙂

DSC_0936

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s