Oj så många olika parametrar …

När jag ska handla så har det minsann bara blivit svårare och svårare att köpa hem mat, tycker jag. Bah! Så oändligt många parametrar att ta hänsyn till. Jag vill INTE ha en massa onödiga tillsatser (helst INGA om jag får välja). Jag vill INTE att djuret ska ha levt ett vidrigt liv (jag vet att de flesta djur som föds upp för att bli mat knappast lever under naturliga former men där finns ju grader i helvetet. OCH – jag är inte intresserad av att bli vegetarian. Jag vet… knäppt!). Jag vill INTE köpa hem mat som färdats alldeles för långa vägar. Jag vill INTE köpa hem mat som inte är ekologiskt odlad. Men om det finns ekologiska tomater från Spanien eller svenska tomater som inte är ekologiska, ja då köper vi förstås svenska. Man måste ju alltid väga för och emot. Hur långt har maten färdats? Är det rimligt att betala si och så mycket för att få vindruvor som är ekologiska, när det finns svenska äpplen och så vidare och så vidare.

Även om det verkar näst intill omöjlig ekvation att få ihop (eller snarare, den ÄR nog helt och hållet omöjlig) så tycker jag att vi lyckas hyfsat ok i alla fall. Vi försöker att ibland baka vårt eget bröd, vi bakar i princip alla kakor och bakverk själva. Köper i princip bara ekologiska produkter (nåja allt är relativt, men vi försöker verkligen att hålla vårt kök ekologiskt). När det kommer till kött handlar vi så gott vi kan krav-odlat och ägg (jag lider!) köps enbart från höns som går fritt UTE! Höns och kyckling kommer från antingen Bjäre, Reko eller Bosarp.

Hur som helst – det kan ta mig en halv evighet att handla 🙂 Tur att affärerna alltid bjuder på banan eller frukt till barnen, så att jag kan studera varor i lugn och ro (nåja… allt är relativt) 😉

HUR tänker ni när ni handlar?

Här är en liten bild från vårt skafferi 🙂

wp-1467877308436.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s