Med två barn och dubbelvagn i FHS!

Det var mig en riktigt härlig och lyckad dag vi fick i FHS! Barnen var hur goa och fina som helst och det är mitt heta tips till er som vill kunna plöja fram utan att trängas bland folk att medtaga en stor dubbelvagn in på mässan! Haha… människor beredde en så fin väg för oss 🙂

Bilresan ner gick kalas och inte tillstymmelse till kö stötte vi på. Vi var förstås inte ute i någon otta utan anlände lagom till lunch vilket säkert bättrade på våra chanser att inte stöta på köer. De flesta är väl där redan vid nio vill jag tro. När bilen var parkerad och vagnen fullastad så begav vi oss iväg i riktning mot biljettkassan. Haha… två barn och trettio kilo packning 🙂

wp-1468135943428.jpg

Sedan rullade vi in på mässan där mat stod först på schemat! Vi tog givetvis tillfället i akt direkt och gav oss in på närmsta food-court där lasagne till barnen inhandlades. Lite skralt utbud med barnstolar, haha… (jag som hade förväntat mig ett hav av barnstolar, bollhav, leksaker med mera…;) Så det fick bli mat sittande i barnvagnen. Plats fann vi i skuggan av ett tält, så att vi slapp vara mitt ute i gassande sol.

När båda barn var mätta och belåtna begav vi oss av mot mässan! Det blev förstås först ett stopp på familycorner. Där kostade det EXTRA om barnen ville hoppa i hopp-borg (kan tycka det var DÅLIGT att inte det kan ingå i de 190 kronorna – när det dessutom tydligt på FHS:s hemsida framgår att inträdet till family corner ingår i den vanliga entrébiljetten!). Sedan blev det kika på traktorer och ambulanser och andra häftiga maskiner 🙂 Och så en liten snabb-kik på mässan förstås. Många utställare men få saker som lockade om jag ska vara ärlig! Det enda som var riktigt bra var väl att jag nu bokat plats till Arvid, hahaha!

wp-1468136171401.jpg

Sedan var det dags för lite mellanmål och det intogs vid nästa food-court! Där blev det en baguette för mig och belgisk våffla 🙂 Här kunde man sitta skönt i ett tält och när vi var färdiga här var det dags att leta upp en dold plats för blöjbyte! Det blev vid framridningen till dressyren så här kunde jag stå och hänga ett tag! Här fanns en magiskt läcker Frieser!

wp-1468135943315.jpg

Sedan styrde vi mot ingången till dressyrbanan och här kunde vi i alla fall se när ekipagen var på väg in till och ut från banan 🙂 Haha!

De har ju verkligen byggt helt runt banan så att man absolut inte kan se ekipagen utan att betala läktarbiljett! Men det är ju kul att se hästarna så här med 🙂 Och framridningen är ju helt gratis 🙂

När vi hade stått här en stund var det dags för lilltösen att sova så då fick även Arvid hoppa upp i vagnen och sitta en stund. Efter en stund sov faktiskt båda två gott och då kunde jag göra mässan på allvar 🙂 För mig blev det två par ridbyxor (ett par riktigt blå och ett par beige/bruna ridbyxor och en super-rosa fleece). Bilder kommer!

Jag tycker att Ginas Falsterbo-kollektion är riktigt snygg, men blev rejält besviken när jag fick se den live. Så blaffigt! En jättesnygg pike som förstörs med ett stort emblem på ryggen (eller bröstet) där det står FALSTERBO… Njäe, tack men nej tack. Synd för jag tyckte verkligen om kläderna (UTAN blaff alltså). För övrigt är det oändligt mycket kläder som är täckta med blaff. Vi ska ju inte tala om HV Polo som nästan är det enda märke som syns på hela mässan! Som ni förstår var alltså de kläder jag lyckades rota fram tämligen blaff-fria!

När vi vandrade runt där på mässan lyckades jag smita in mellan några tält och i alla fall få en skymt av Scandic som gjorde sitt sista framträdande i den klassiska Depeche-küren. Jag lyckades se ekipaget på lite håll mellan och över en hög med hjässor, men vad ännu roligare var var att jag fick första parkett när Patrik och Scandic galopperade ut från arenan! Sedan dröjde det förstås inte många sekunder till pressen flockades likt flugor runt socker kring ekipaget!
wp-1468136171430.jpgwp-1468136171422.jpgwp-1468135943135.jpg

Sedan styrde vi faktiskt mot bilen! Det var dags att fara hem efter en alldeles lagom lång dag för både oss och barnen. Tankade de små liven med lite frukt innan vi baxade in allt i bilen igen och körde mot Malmö! En superhärlig dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s