Hästar, patinering och glasering

Så! Nu har vi nästan glaserat och patinerat alla hästar och kvar finns nu bara en stor stativ-häst och ett gigantiskt huvud att bränna och glasera! Tyvärr har jag haft världens o-flyt denna häst-omgång 😦 Många som spruckit, gått i två delar, blivit inte alls så lyckade i glaseringen (alltså glasyren har inte levt upp till det den utgav sig för att vara) och slutligen har patineringen varit oändligt seg och inte alls så lyckad som förra omgången. Blärk!

Just nu har jag en nätt liten flock på typ 15 hästar varav 7 är stationerade (uppstallade) i Höganäs Saluhall. Några hästar ska fara till Skurup och stallas upp hos Karibakka och några ska jag behålla för att ha som visningsobjekt när jag ska besöka ett par gallerier som vill syna mina alster och avgöra om de uppnår verkshöjd för eventuell framtida utställning!

I övrigt är det Naturgården (utställning i konstrundans regi), en ansökan till en jurybedömd utställning och utställning hos Ateljé Götesdotter som hägrar! Alldeles lagom tycker jag 🙂

Med andra ord: verkstaden fortsätter!

I veckan tror jag att vi ska ta och fara till stugan i Skummeslöv och bara vara några härliga dagar! Sedan är det ju snart dags att plocka fram curling-kängor och anorak, haha! Härliga tider om ni frågar mig 🙂 Och som jag längtar efter min brune lille Dacke! Åh vad det ska bli spännande att träffa honom i höst! Han är ju fortfarande hingst så det får väl bli en kastrering i års-skiftet om det förstås inte är en Totila-replika som plockas in från betet 😀 hahaha! För övrigt har jag kommit fram till att det nog blir inridning i höst ändå! Lika med vänja vid sadel och ryttare. Sedan blir det vila fram till vår innan betet då jag checkar av att inridningen sitter kvar! Och sedan bete igen och när han blir 3,5 -4, då är det dags att börja rida lite smått!

Han får gå kvar i sin flock så länge han trivs i den. I stora härliga kuperade hagar! Precis så som en unghäst ska växa upp!

Nu ska jag susa ner i tvättstugan! Jisses så mycket tvätt man kan producera när man har små barn i familjen 🙂

wp-image-1412945486jpg.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s