Uppstigning i ottan

Min lilla älskade dotter! Hon överraskade med att vakna klockan halvsex idag… och det intressanta i kråksången är att hon verkligen var hur trött som helst och inget hellre ville än somna om. Men … hade liksom bara bestämt sig för att inte somna om. Så det var bara att traska ner i ottan och inse att dagen hade börjat. När man väl är uppstigen är det förstås ganska så skönt att ha en hel dag framför sig, även om man önskade att man var något mer utsövd.

Igår kollade vi på dressyren hela kvällen och halva natten höll jag på att säga. Det är alltid lika roligt att se många av de vackra ekipagen! Vissa briljerar oerhört och andra är inte så fantastiska som man hade väntat eller tänkt. Jag blir däremot lite trött på den kvinnliga kommentatorn som i min värld inte är särskilt kunnig iallafall i dressyr (hoppning är väl mer hennes gebit om jag inte missminner mig). Det är väldigt mycket samma gamla harangor som återkommer i tid och otid. Jag hade väl egentligen inte förväntat mig att jag skulle lära mig så särskilt mycket av kommentatorn i och för sig, men det är alltid roligt att lyssna på en expertkommentator som faktiskt är väldigt insatt i dressyr och inte BARA pratar som om åskådarna framför tv-skärmarna kan noll och intet om dressyr. Till exempel är jag väldigt trött på att höra henne räkna till 15 vid varje byte i varje …

Någon annan som reagerat?

Nej, nu ska jag ta och duka fram en fin frukost! Halva köket är städat och utrensat 🙂

wp-1467051058982.jpg

6 reaktioner på ”Uppstigning i ottan

 1. Haha! Höll på att dö på ”sexorna” i saxen. Var nära att stänga av ljudet. Sedan tänkte jag att man kanske inte kan förvänta sig så mycket… tills vi slog över och tittade på lite gymnastik: där kan vi snacka kommentator som både hade stenkoll, var snabb i pratet och hann med lite publikfriande ”mellansnack” om vad som händer på mattan/i ringarna/på bygeln, vad det är man tittar på i bedömningen av rörelsen och vad hon själv tyckte om det. Så ska kommentering vara! Heed hade gärna fått vara mer påläst om ekipagen också. Inte typ: ”oj, här kommer en ryttare på en PRE!” utan kanske då berätta om att det är lite ovanligt och varför ryttaren har valt just den hästen, vad ryttarna har ridit för stora mästerskap tidigare, lite ”skvaller” om deras olika uppladdningar inför OS och så vidare… Ja, faktum är att jag hellre hade sett Ridsports journalist Annelie Frank, som är nere och rapporterar för tidningen, sitta och kommentera dressyren!

  Gilla

  • Ja huga vad illa det är! Och inte blir det bättre heller! Nu har jag nog lyssnat på hennes urtråkiga och oändligt enformiga babbel i timmarna tio (säkert) och är så urless på det! Hon är säkert duktig på hoppning, men varför i herrens namn har de satt in henne i dressyren? HJ är ju relativt harmlös, men också rätt så dödstråkig att lyssna på nu (alla hans utsvävningar som slutar i Dallas, andra världskriget och gud vet allt). Haha… det komiska är ju att kvinnan (Heed) inte kan räkna! Hon hamnar ju för tusan fel i antal språng hela tiden (i ettorna bland annat). Grrr… så irriterande att höra henne mumla ett, två, tre … Och så lite skämtsamt ”Tinne kunde räkna!” när hon satte ettorna. Ehhh… jaaa? Vad tänkte du? Och även om det nu skulle vara ett skämt så var det så extremt tråkigt att jag dog en smula! Nu har jag gnällt nog för idag 🙂

   Gilla

  • Anna! Kan bara instämma till 110 %! Det är helt otroligt vad gräsligt dålig hon är. Extremt tråkigt att de inte kunde ha någon duktig och påläst expertkommentator som kan komma med lite vettiga kommentarer och inputs och inte BARA säga ordet elasticitet och räkna ettor och sax hela tiden! Suck…

   Gilla

   • Ja och säga att slutorna är branta… Eller man vill att hästen ska byta med både fram och bakben samtidigt, känns ju som en förutsättning för rent byte. Hon är så okunnig att det är helt skrämmande.

    Gilla

   • Pust… nu slipper vi vhöra på hennes vedervärdiga okunskaper i dressyr tack och lov. Hoppas innerligt att hon INTE kommenterar nästa stora tävling. Är dessutom trött på HJ också…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s