Dacke af Småland

Min lille två-årshingst som i skrivande stund befinner sig långt ute på betet med likasinnade… ja detta inlägg är helt och hållet tillägnat honom 🙂 Det var ett tag sedan nu ju! Och det är väl egentligen inte så märkligt heller. Han är ju på sommarbete och jag träffar honom inte alls. Men i höst när han kommer in som vild tvååring, ja då kommer det förstås att bli fler inlägg som är direkt hästrelaterade!

Först och främst så lär det bli så att han kommer hem från betet (i slutet av oktober gissar jag) och då är det första jag ska göra boka in ett möte med JO så att vi kan ta en rejäl check och diskutera Dackes framtid. OM JO tycker att Dacke är helt fantastisk (sannolikhet lika med noll, haha)… så tänkte jag att jag visar honom på rådgivande bedömning. Detta är som sagt dock något som i min värld idag är i princip uteslutet då han hittills inte visat en enda tendens på att vara något ämne. Anledningen till att jag, om JO tycker, skulle visa honom på rådgivande är faktiskt bara att det i så fall är synd att tidigt kastrera en häst som skulle kunna vara ett bra ämne för sporten. INTE för att jag vill driva fram en brukshingst. Det får någon annan nog göra då, tycker jag 🙂

Men nu tar vi den realistiska varianten 🙂 Och när han då plockas hem från betet och JO sett honom och säkert gratulerat till en trevlig och bra individ som kommer att duga alldeles utmärkt till att lulla runt på lite småtävlingar i nejden, ja då är det dags att tänka över bästa kastrationsväg. Och här måste jag fråga er om råd! Jag har kastrerat tre hästar och alla har blivit kastrerade på klinik. Hästarna har varit allt från två till fem år gamla. Femåringen var väl inte så mycket val, men vad är egentligen bäst när det gäller en två-åring? Är det klinik eller hemma i stallet? Kastreringen kommer att äga rum i november så minimal risk för infektion tänker jag! Därefter får Dacke står kvar i sitt nuvarande stall och läka ihop så att han är hel och fin …

… tills det är dags för nästa steg i mitt funderarmarathon! Nämligen om inridning ska ske där och då? Eller om jag ska vänta. Saken är nämligen den att Dacke kommer inte att stå kvar på Yddinge farm när han är kastrerad! Han ska flytta och destination är egentligen inte helt och hållet bestämt, men i dagsläget lutar det åt ett stall som ligger bara ett par hundra meter från Arvids kommande förskola! Ja vi ska faktiskt byta förskola och den ligger ute på landet vid Nordanå. Det tar drygt 15-20 minuter att köra dot och då är det ju superfantastiskt smidigt att bara svänga inom stallet när man hämtar eller lämnar Arvid! Stallet, som jag nog ska kika på idag, ska jag berätta mer om så fort jag sett det 🙂 det läter hur bra som helst hittills 🙂

Hör av mig snart igen med mer uppdatering! Nu är det dags att rycka tag i en ny härlig vecka! 


 

 

 

2 reaktioner på ”Dacke af Småland

  1. Jag föredrar kastrering hemma, när dom är så unga som 2 år. Du slipper söva/lägga dom på operationsbordet och alla risker med det. Det som är viktigt är att dom kan vara ute mycket och röra sig så att svullnaden hålls nere men på mina 3 som jag kastrerat så har det läkt fint. 😊

    Gilla

    • Tackar hjärtligast för din kommentar! Jag tror minsann att det blir ett hemmasnitt här med! Känns definitvt bäst ur många aspekter. Inte minst sövning som du påpekar. Men också att slippa miljöombyte = skaderisker… Nej, hemma får det nog bli 😊 tack än en gång för kloka ord!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s