Uppdatering av HOPPET

Nu har jag lagat ‘Hoppet’ 🙂 Man har egentligen två val när ett ben går av (före bränning)… (om det går av efter bränning så är där ingenting annat att göra än att kassera hästen, tyvärr). Men nu var det ju innan bränning! Det första man kan göra är att blöta upp leran där brottet skett och helt enkelt dränka in den i blött papper så att leran blir helt mjuk igen. Samma sak gör man på benet som gått av så att brott-ytorna blir mjuka och fina. Då är det egentligen bara att vräka på med slicker (vatten och lera som blir ett klister) och sedan är det bara att hålla tummarna för att det håller och inte bildas sprickor i torkningsprocessen. Det andra man kan göra (och det var detta jag fick göra för benen som föll av bröts i flera delar…) är helt enkelt att blöta upp brottytan på hästen rejält och sedan när den är mjuk så är det bara att göra ett helt nytt ben.

Det var verkligen MAXIMAL otur när det gällde denna häst för hela TRE ben gick av PLUS svansen!!! Så det har varit en helt del extra-arbete med denna lilla skapelse 😉 Men nu är den fin och hel igen 🙂

wp-1472474134671.jpgwp-1472474134673.jpgwp-1472474034466.jpgwp-1472474034464.jpg

2 reaktioner på ”Uppdatering av HOPPET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s