Stall – Lösdrift = O – 1

Åter igen STORT tack för era kloka åsikter rörande stall versus lösdrift! Det har verkligen varit oerhört intressant att ta del av alla era ord och jag har blivit ganska upplyst i och med detta 🙂 Nåja, jag ska inte förringa era kunskaper så jag drar till med att jag blivit mycket upplyst 😉

Helt otroligt intressant det här med stall och lösdrift och jag som har varit en KLASSISK stallälskare som dessutom gärna vadderat mina hästar i skydd och täcken och susat i panik till stallet för att ta in dem när det regnar. Detta är faktiskt helt sant. Men det var då det 🙂 Nu är det dels så att mitt liv ser lite annorlunda ut idag än vad det gjorde när jag hade två tävlingshästar på stall… Idag har jag två små barn hemma och kommer helt enkelt inte lägga lika mycket tid i stallet. Men DELS så har jag förstått att det här med lösdrift är ett fantastiskt fint alternativ att hålla häst på! Jag läste för övrigt en artikel som Djurens rätt har publicerat (HÄR kan ni läsa den i sin helhet) och när man läser den så förstår jag inte att inte fler människor håller sina hästar på detta formidabla sätt! Det är klart att det kanske inte passar PRECIS alla individer, men så är det ju med stall också. Inte alla hästar trivs på stall (det har vi ju sett många bevis på i och med vävning, krubbitning och andra stressrelaterade beteenden hos häst).

Här i Skåne är det DESSUTOM så att det finns ett antal riktigt bra alternativ till sedvanlig uppstallning. Det vill säga lösdriftstall med tillgång vanligt stall där du kan göra i ordning din häst för ridpass, använda spolspilta och nyttja både ridbana och ridhus. Dessutom oerhört prisvärt! Och för den som inte har tid att åka upp varje dag och mocka (jag räcker upp en hand!) är det även ur den aspekten ett superbra alternativ. Som kronan på verket kostar det bara en bråkdel av vad sedvanlig uppstallning kostar, förstås. Men det viktigaste av allt: det är ju faktiskt att det är det allra bästa för min häst! Tror jag, haha 😉

Som jag ser det blir detta ett utmärkt alternativ till min lille tvååring som ska aktiveras sådär lagom i höst och vår. Men samtidigt vet jag att han alltid kommer att kunna röra sig hur mycket han vill och ha fri tillgång på grovfoder. När de kyligaste vintervindarna blåser runt på skånska slätten, ja då får jag helt enkelt bara ta och läsa artikeln och era fina synpunkter en gång till 🙂

Det enda jag tänker, för min del, som kan vara väldigt värt att investera i är ett riktigt rejält och vattentätt täcke som han får ha på vintern! Är det så att ni har något superförslag på ett riktigt rackabajsar-dundertäcke som tål rejäl vinter?

Tack än en gång alla kloka läsare!

wp-1464010397049.jpgwp-1463668261424.jpgdsc_0247.jpg

4 reaktioner på ”Stall – Lösdrift = O – 1

  1. Använder bara horseware. Numera köper jag mest rambo men när min var unghäst hade han mest rhino. Inte lika rymliga över bogarna och passade därmed en gänglig unghäst. Ser dessa täcke som en investering, håller hur länge som helst. Linersystemet är suveränt. Bara att byta tjocklek efter väder, fastnar knappt någon päls och är väldigt smidiga att tvätta.

    Gilla

    • Hjärtligt tack, Anna! Det får sannerligen bli ett HW! De är även i min mening helt outstanding 🙂 Tack för dina kommentarer om vilken modell som bäst kan passa en unghäst! Återkommer när jag har ett täcke på G 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s