Lite smått och gott :)

Det har som vanligt varit fullproppade dagar här på Timmermans 🙂 Helgen försvann iväg i  ett nafs av bus och mys och vänner på middag! Måndagen innebar, efter ett par realistiska tankebanor (se slutet av detta stycke), en tur med sonen till Helsingborg och café-häng med mamma och pappa OCH icke att förglömma – överlämning av sex stycken skulpturer. Kom visst på att jag har vernissage nästa vecka … haha 😉

Tråkigt nog brann vår (konstföreningen som jag är medlem i) utställningslokal ner här i ovädret för någon helg sedan, men nu har man alltså funnit ett fint alternativ – så nästa veckas konstutställning blir alltså av! Härligt! Jag tror att jag har fullt stall 🙂

När jag och Arvid kom hem efter att ha varit i Helsingborg susade jag nästan omgående vidare mot Vellinge där stall-titt väntade. Eller lösdrifts-titt om vi ska vara korrekta! Och tänka sig, min lille drul ska bli Vellinge-bo 🙂 Han ska flytta in i en flock om fem hästar (fyra äldre valacker och en hingst som är lika gammal som min)! Blir perfekt! Som lösdriftsgäst har man dessutom tillgång till stall, box, ridhus, ridbana och skåp i sadelkammare! Till ett enormt vettigt pris, dessutom 🙂

Och är man bara liiiite tung på högerfoten (inte alls så särskilt mycket faktiskt) så är man ta mig tusan i Malmö på bara 10-15 minuter! Lysande! Jag har klart deklarerat att jag INTE kommer att vara i stallet dagligen, men å andra sidan är det ju det som är så bra med lösdrift – min lille pojk får ju röra på sig precis så mycket som han önskar och får obegränsat med mat! Detta känns SUPER! TACK för alla era kloka råd, än en gång 🙂

Nästa enormt fantastiskt fenomenala positiva sak med det nya stallet är att självaste Eamon Hickey kommer dit var tionde vecka och håller clinic! Hur galet bra är inte det? Så jag var ju snabb som en vessla och kastade omgående ut en förfrågan om inridning med Eamon i december! Förhoppningsvis har han tid (återkommer!) och då ska jag givetvis fotografera och dokumentera som en tok till bloggen! Håll tummarna att det blir som jag önskar!

Det som nu står för dörren är alltså att september månad ska ta slut och jag ska vandra ut på ett gigantiskt bete, leta reda på min häst, ta honom från flocken och sedan lasta honom för att åka till det nya stallet! Spännande så det förslår!

Vi slutar med en video som exakt beskriver vår tillvaro här hemma, gånger två då 🙂 Haha! Ljuvlig 😉

Ha en fin tisdag!

4 reaktioner på ”Lite smått och gott :)

  • Tusen tack för dina tummar, Anna! De behövs 🙂 Det är nog en uppbokad man, gissar jag! Lösdriften känns super! Ska bli så galet roligt att ta dit honom!

   Gilla

 1. Åh, det där låter ju helt perfekt! Så hade jag gärna haft också! I en modern lösdrift med tillgång till bekvämligheter och en box där man kunde ställa in hästen för t.ex. kraftfoder eller med torktäcke. Hmmm, man får väl bygga en själv då, om inga sådana ställen erbjuds i närheten 😉

  Låter ju super att Eamon kommer! Där Stina är inriden jobbar de enligt Eamons principer och en av familjemedlemmarna har jobbat länge hos Eamon. Brukar bli lugna hästar av dem!

  Gud så pepp! När flyttar han och när planerar du bli mer ”aktiv” i stallet?

  Gilla

  • Eller hur! Det blir hur bra som helst och jag bara HOPPAS HOPPAS HOPPAS att min lille druling kommer att trivas i sin kommande flock! Det är ganska nära Malmö dessutom vilket underlättar otroligt! Då blir det så enkelt att susa till stallet! Fördelen med Skåne är ju att det är extremt häst-tätt och stall i nästan varje gatukorsning höll jag på att säga 🙂 Man kan alltså som stall-leterska vara rätt så kräsen!

   Spännande att de är Eamon-anhängare på ditt nya stall! Jag har verkligen hört hur mycket positivt som helst om honom! Det blir super där, ska du se!

   Jag tänker att så fort han kommer hem från betet (blir i slutet av september) så blir det mer aktivitet i stallet! Men ändå kommer jag inte hänga på stallåset var dag, utan som jag skrev i ett annat inlägg, sådär 1 – 2 dagar i veckan! Ska bli SÅ KUL 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s