Livfulla hästar

Nu har jag precis skickat in foto och titel på utställningen som ska äga rum i Göteborg hos Galleri Lerverk! Den 28 oktober åker jag upp till Göteborg för att hänga nästa utställning som blir tillsammans med Bernt Törner! Det är alltid lika roligt att arrangera utställningar och givetvis dokumenterar jag så gott det går 🙂 Utställningen har jag döpt till Livfulla hästar! Himla smidigt att heta Liv 🙂

Nu i helgen som gick stiftade jag bekantskap med en väldigt trevlig äldre man som nog är lite lokalkändis här nere i bygden (konstnär). Han har bland annat gjort kanotmannen som står utanför tekniska museet här i Malmö. Hur som helst så arbetar han i brons och jag blev SUPERTAGGAD på att göra en häst i brons! Det vore sjukt häftigt! Brons är ett fantastiskt vackert material, tycker jag! Så nästa projekt, någon gång när jag är 80 år eller så, blir att göra en häst i brons!

Just nu går jag och räknar dagarna till det är dags att hämta min vildhingst på betet! Det blir en rätt intressant match (!) att:

1) hitta hästarna (betet är 9 ha)
2) hitta RÄTT häst
3) få på grimma på hästen i fråga
4) få MED mig hästen i fråga
5) Få ut hästen från betet UTAN att någon annan häst följer med
och… FINALPUNKTEN:
6) Lasta hästen 🙂

Återstår att se om jag överhuvudtaget kommer hem med en häst den dagen 🙂

Hur som helst så har jag fått grönt kort från stallet dit han ska flytta och Eamon har tid att ta sig an min druling!!! ÅH så roligt och spännande! Han kommer att arbeta med honom i 1 – 1,5 timme och har vi tur och allt flyter på väldigt fint så rider Eamon efter denna tid. Men det beror givetvis på hur Dacke tar det hela. Eamon stressar förstås aldrig fram om han märker att hästen behöver pausa mentalt. Spännande!!!

Nej, nu ska jag ta och laga färdigt lunch här! Ha en härlig tisdag!

wp-1474025282672.jpg

2 reaktioner på ”Livfulla hästar

 1. Hmmm, 28 okt… Undrar om man inte skulle kunna förlägga ett möte eller så till GBG då. Ska kolla 😉

  Och du! Vad kul att Eamon kunde ta sig an Dacke! Då blir han fint inriden iaf. Förmodligen en lite mindre rädd häst också eftersom det ingår att de blir lite ”utsatta” för saker som annars kan verla farliga. Lova att du filmar och berättar vad du tycker och tänker!

  Gilla

  • Men åh JAAAA! Gör det! Det hade varit galet roligt! Vernissagen är ju den 29, men jag är på plats i galleriet den 28 och arrangerar hästar och det hade varit helt galet kul om du kunde kika förbi 🙂

   Eamon blir SUPER! Ska bli otroligt spännande och roligt att se! Jag LOVAR att filma och skriva och berätta och fota för allt vad jag har 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s