HJÄÄÄÄÄÄLP

Jag väääädjar nu om er hjälp!! Och nu ska jag tamigtusan verkligen ta till mig era fina förslag! Nåja kanske inte alla 😉

Nu är det nämligen så här (IGEN!) att jag är banne mig inte nöjd med endaste ett av alla de tusen namn jag bestämt att min häst ska heta. Det är helt sanslöst det här. Snacka om att det gått troll i saken…

Så nu kära bloggvänner – nu får ni hjälpa! Gärna ett dubbelnamn. Gärna från saga/film eller något annat kul (whisky, tesorter, äpplesorter eller gud vet vad). Det kan börja på D, men absolut inget krav! Gärna lite annorlunda och kul 🙂

Stam: Destano (e. Desperados följt av De Niro – Donnerhall-blod) – Dimaggio (e. Don Primero – Donnerhall) – Rubinstein. Alltså en skara riktigt snitsiga krumelurare 😉

Såååå!!! Hjälp mig nu mer än gärna!!!

14 reaktioner på ”HJÄÄÄÄÄÄLP

  • Njaaa… håller inte helt med dig där, tyvärr. Jag gillar inte Duty Free och än har han inget namn i sitt pass. Så döpt kan man ju inte helt säga att han är 🙂 Min förra häst, Aramis, han ”hette” (det vill säga kallades) Dolce & Gabbana när jag köpte honom och jag bytte namn – till Aramis – men se otur hade vi då ingenting typ genom åren 🙂 Jag är nog inte så skrockfull av mig 😉

   Gilla

 1. Tycker också att det är helt upp till ägaren att byta namn utefter vad man tycker passar djuret och vad man själv gillar. Själv är jag bara för snål, annars hade Stina snart fått heta Stina i passet också 😉

  Nappar på whisky-temat: De Stillat. HAHAHA! Nä förlåt, jag är rätt värdelös på namn och du vet ju min något udda syn på vad som är fint; typ Dennis.

  D’adagio (typ: den ganska långsamme?), Di Stanotte (typ ”from last night” Kan ju tolkas som en bakfylla också…)

  Känner du att du fått nog av ”hjälp” från det här hållet nu? 😉

  Gilla

  • Tycker att dina svar är helt lysande! Just nu är det min hjärna som har gått i fullständigt baklås och slutat fungera när det gäller det här med namn 😦 Nu är jag snart inne på att bara be någon annan sätta ett namn på hästen så är det liksom gjort. Eller blunda och peka på ett ord i en bok eller något 🙂 Kan ju bli rätt så kul i och för sig, haha! Här kommer Liv Borglund på Stenåker… eller Bajskorv (om det nu skulle vara barnens bok, hahaha). TUSEN tack för dina superbra förslag!!! Jag noterar, memorerar och återkommer 🙂

   Gilla

  • TACK snälla för ditt förslag! Håller helt och hållet med om att namnet är coolt! Min lille skranglige skrutt som ber om ursäkt för sin existens… en Balrog 😀 hahaha… Jag LOVAR att återkomma snart!!!

   Gilla

  • LenaB! Du har helt rätt att man kan knåpa ihop en kul mix av mamma och pappa! Hans mamma heter Rosenblüte 🙂 Ska fundera 😉 Tusen tack för tips!

   Gilla

 2. Hm, Destano betyder väl typ väcka på italienska. Och blüte är blomma på tyska, så rosenblüte borde väl vara rosens blomma?? Är inte världens språkgeni (även om jag har pluggat diverse språk i x antal år) så rätta mig gärna om jag har fel;-)
  Lite fortsättning på detta… Vakna på tyska är ”Wach”, och ”rosblomma” på italienska = Fiore di rosa…
  Får du några kul idéer från detta??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s