Varför har jag inte tänkt på det?

Åh, igår fick jag världens bästa idé som jag nu går och smider i mitt huvud samtidigt som det ”googlas” för glatta livet här på Timmermans! Vad är det nu som står på, undrar väl ni 🙂 Jo, det är nämligen så här att jag har kommit på den helt fenomenala idén att min fina lilla häst Dacke-drul ska köras in! Hur KUL!!?!

Nu sitter jag kvällarna igenom och söker på vagnar och selar på hästnet, haha! Detta kan var jag i ett nötskal. Får jag en briljant idé – ja, då ska den givetvis fullföljas! Och det helst igår. Amen, tänk vad sjukt kul att ta med familjen till stallet, packa en picnic-korg och susa ner till havet (ja det är faktiskt rid- och köravstånd till havet från stallet!!!) och så pausar man på vägen och fikar lite och njuter av att få vara med hela familjen samtidigt som man faktiskt ser till att motionera sin häst! Åh, jag är så såld på idén att jag tror att jag dör!

Nu har jag faktiskt kontaktat skånska körsällskapet, för jag tänker mig att min lilla häst får köras in av riktiga förståsigpåare och inte en avdankad dressyrtant som jag! Det är nog absolut bäst. Sedan köper jag en vagn (vilken då frågar sig dressyrtant och kliar sig i huvudet). Ord som gigg, rockard och wagonette susar förbi i huvudet. Dock inte en blekaste susning om vad som är vad höll jag på att säga 😉 Jag ger verkligen ett stabilt intryck känner jag, haha!

Saken är den att min första D-ponny Misett, hon var inkörd! Så jag har faktiskt kört en hel del, även om skenet kan bedra 😉 Henne körde vi med rockard och JÖSSES så kul vi hade!

Om det råkar finnas någon som läser bloggen som är duktig på det här med körning får en gärna tipsa mig om vilken slags vagn som skulle kunna vara lämplig för ovanstående ändamål! Råkar man dessutom känna till någon som kör in hästar, ja då får man väldigt gärna skriva en kommentar 🙂

Sele – det blir givetvis en Tärnsjö! Bara MÅSTE ju leva upp till det här med att hästar är en SUPERBILLIG hobby 😀

Nu ska jag googla 😉 Men först te och bönder!

wp-1476817087787.png
Min lilla vagnshäst 🙂

7 reaktioner på ”Varför har jag inte tänkt på det?

 1. En bloggläsare, Anna-Kajsa har kört in sin 2-åriga halvblodsvalack via ett travstall av något slag.

  Du borde kontakta henne!

  Gilla

 2. Hahaha! Klart du ska köra in honom, men för fasen, köp INTE en sele för 10.000 innan du vet att han är OK med att dra! Jag klickade just hem en fin från Hästnet för 650 spänn 😉 Viktigt att tänka på: att bröstan inte ska sitta ihop med den gjorden som man spänner fast däckeln med. Bröstan ska liksom kunna flexa med bogen i dragmomentet. Kolla att antingen bröstan är en helt lös del som man selar på för sig och sätter fast draglinorna i (de selarna brukar vara tredelade med brösta/däckel/baksele), eller om selen är en hel sele, att den iallafall har två bukgjordar: en som man spänner fast däckeln med (lite tightare så att den ligger på plats) och en som man spänner löst som är ihopsatt med bröstan.

  Att faktiskt spänna in framför vagn kan man ju också ta det lite easy med tills de är ordentligt tömkörda, har släpat något (kedjor, harv, bildäck) och är OK med att ha lite grejer som slänger runt benen. Så mitt bästa råd blir nog att vänta med vagnen också #tråkmåns Men om du ska köpa vagn kan jag rekommendera en stabil rockard som är lätt att komma i och ur, med sparkskydd, svängel (svängel + draglinor är ”måsten”) och lite högre sits, så att man ser över rumpan på hästen. Typ den här: http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1018616 Fasen! Då blir vi ju spanare på samma objekt. Det här var inte bra… Jaja, Stina kanske kan få sitt föl först innan jag spänner för. Målet i vinter är ju att bara släpa.

  Iallafall: Jag blir så glad att du ska köra in honom! Då är vi på ”ruta ett” samtidigt och kan reflektera och peppa tillsammans 🙂 Jag tänkte göra ”grovjobbet” själv, men jag har å andra sidan kört en del i yngre dagar. Sedan tänkte jag gå kurs hos Stjärnorps brukshästar, men det kanske är lite långt att hänga med på? 😉

  Gilla

  • Hahah… Jaså ingen sele för 10 000 kronor, säger du 😉 Haha, nej jag LOVAR, det blir ingen rolls royce… ÄN – haha! TUSEN tack för alla dina superbra tips och jag bockar och bugar för alla kloka ord! Jag hade nog tänkt mig en gigg, men så vill jag å andra sidan att han ska vara ordentligt inkörd av proffs innan jag köper mig en vagn och kör honom själv. Så förhoppningsvis får du spana utan mig på den vagnen 🙂 SUPERkul att vi ska köra in båda två och roligt om det sker typ samtidigt! Åhh hade mer än gärna gått kurs! Undrar om det är de jag har läst om? Var är det? Högst troligt är det lite långt iväg 😦

   Gilla

 3. Vad roligt, det är ju så kul att köra och att ha en mångsidig häst! Jag vill verkligen köra in min 2,5-åring också/få honom inkörd men pengarna räcker inte till körutrustning nu så det får bli lite längre fram i så fall… Sedan är det så trist att det nästan inte finns några lämpliga vägar att köra på här, så då sjunker ju motivationen till en inkörning. :/ Nåja, harven har han redan dragit i paddocken och han ska i alla fall lära sig att bli tolkad efter!

  Gilla

  • Ja visst är det hur kul som helst! Får se när detta kan ske 😉 Här blir det inte imorgon utan lite längre fram i tiden 🙂 Härligt att du också har en 2,5-åring! Spännande! Tror också att körning är super att variera träningen med! Och så är det ju så himla roligt att köra 🙂 Trist att ni inte har många vägar, dock. Här har vi förvisso en del vägar, men det är ju så sanslöst platt och trist här med noll träd i sikte vilket helt klart gör det lite trist miljö. Men så har vi förstås havet och DET är ju faktiskt rätt så ljuvligt 🙂 Tolkad i snö låter väldigt härligt!

   Gilla

 4. Kajsa Ekedahl körde in som tvååring på stall win om det är det som menas högre upp. Tänker att det är en bra taktik då travmänniskor har en rätt vettig inställning till häst 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s