Planer för veckan

Nu studsar vi in i en ny vecka och vintern eller i allafall riktiga hösten börjar verkligen slå läger runt om oss på allvar! Härligt men kallt och ruggigt! När man sitter och värmer sig framför brasan på kvällen och hör stormarna vina utanför i den mörka natten, ja då kan jag inte låta bli att tänka på hur liten häst har det. Trots att jag läser och läser om lösdrift och hur bra det är för hästar så kan jag inte låta bli att ytterst lite önska att han stod i ett varmt och gott stall i gyllengul halm …

Nåja. Jag fortsätter tänka att han är häst och högst troligt trivs bäst ute. Men frågan är: ska man köpa ett täcke? Villrådig. Har också fått för mig att täcke kan försämra isoleringsförmågan hos hästar. Usch så svårt. Han är ju trots allt bara två år. Bör kanske härdas med ett rejält lager päls istället 😉

Imorgon ska jag till stallet! DÅ blir det i allafall täckesprovning! Spännande! Denna vecka blir det också en hel del jobb med min artikel till Equipage! Superkul! 

Annars bjuder veckan på fölsefirande av pappa och såklart en hel mängd mys och bus med småtrollen 🙂

Nu ska vi nog faktiskt ta oss upp på andra våningen! Horisontalläge nalkas! Godnattinatt!

4 reaktioner på ”Planer för veckan

 1. Ett täcke gör ju att hästen inte kan ”reglera” sin päls och ”ställa upp” den vid behov, när vi täckar så plattar vi ju till pälsen så att den ligger ner och hästen kan inte ”burra upp den”… Ett täcke kan ju också skava, glida på sned mm, samt att risken när man har unghästar (speciellt hingstar/valacker, ett sto skulle väl aldrig nedlåta sig till att bita i någons täcke, fniss) ihop är väl att de helt enkelt biter sönder varandras täcken. Gick han på lösdrift förra vintern, och hur gjorde du i så fall då?
  På de breddgraderna där du och jag har häst så ser jag egentligen vinden som ett större bekymmer än kylan, men det ska ju fungera praktiskt både för dig och hästen med täcke också.
  Min går ju täckad och står på box med en massa gyllengul halm;-). Hon är fn oklippt och jag tycker det är ganska svårt att veta vilket täcke hon ska ha, en solig och vindstilla dag (finns sådana i Skåne förresten?!?) kan hon ju egentligen gå utan, men en med 15m/s i blåst och ösregn kan man ju behöva bylta på dem rejält… Idag har jag varit och investerat i ett relativt tunt, 100 gr, med hals, hoppas att det ska fungera på ett bra sätt.

  Gilla

  • Jag vet hur det är. Man ser den lille framför sig och vill kasta sig ut och ta in den men var ståndaktig. Det är bara bra för dem att vara ute och speciellt i den här åldern. Täckestiden kommer, säger jag kaxigt som kan pyssla om den store och tillfredsställa det behovet och den lille som kommer in på nätterna…

   Gilla

   • Haha, javisst är det precis så! Jag kommer kanske inte att ha min ute året runt när den är lite större. Men inbillar mig VARJE kväll att DETTA ÄR BRA!!! Detta är bra… Mantra, mantra 😉 Härdning – härdning! Men jag blir överlycklig av härliga soliga vinterdagar! Då tänker jag att han kan värmas upp ordentligt av solen, haha!

    Gilla

  • Javisst har du helt och hållet rätt! Försöker bara stilla mitt sinne när han står där ute i snålblåsten och vi sitter här inne i värmen 😉 Ston som har sönder täcken har jag aldrig hört talas om faktiskt, haha 😉 Han har faktiskt aldrig gått på lösdrift i sådan bemärkelse att han inte kommit in när det blivit mörkt. Detta är första året, men jag hälsade på honom igår och han ser ut att vara i väldigt fin kondition! Han är rund och go om magen och har en fin tät vinterpäls som ser ut att kunna värma 🙂 Och så fri tillgång på mat! Och ligghall 🙂 Med gyllengul halm, haha! Tror också att täcke för din del är att föredra då din häst trots allt kommer in på natten och inte får härdas lika mycket som de som går ute alltid. Ja, där finns säkert de som har dem otäckade och inne på natten, men i alla fall jag hade gjort så. Amigos eller Bucas täcken brukar vara bra 🙂 Tack för din kommentar och dina kloka ord 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s