Filmtajm *popcorn fram*

Haha! Jamen jag lyckades faktiskt med hjälp av snälla Kajsa få ihop en liten rulle idag! Ni får luta er tillbaka och beskåda mästerverket. Några meter lyckades han helt otroligt nog klämma fram en ganska trevlig trav (och detta UTAN att någon av oss behövde springa oss blåa i ansiktet och låta långpisken vina i vinden. Nej, det behövdes inte alls så mycket framåtdrivande medel – SÅ SKÖNT!).

Spana in videon först, så ska jag berätta om stalldagen sedan 🙂

Det gick som en dans att hämta min kära lilla häst i hagen! Så himla skönt! Hoppas nu att detta lilla aber är överstökat. Han kom fram till mig så fort han såg mig (lämnade till och med ensilagebalen) och lät mig så snällt ta på grimman 🙂 Sedan gick vi ut ur hagen och även detta gick lysande. Sedan frös han fast en bit bort från hagen. Han var rädd för lite smått och gott där så vi tog lite tid på oss och efter lite övertalning så traskade han med mig själlt, om än lite förskräckt.

Väl inne i stallet fick han stå uppbunden en stund medan jag ryktade, sköljde ben och satte på tömkörningsgjord. Allt gick strålande fint, även om man förstås inte kan hasta runt honom som man gör med en gammal vagnshäst 😉 Man får ta det lite piano, även om jag faktiskt försöker att vara ”så normal” jag kan. Vill ju inte heller att han ska vänja sig vid att allt är ”slow motion” och knappt känns eller märks 🙂 Men han är fantastiskt fin att hantera, måste jag säga. Oerhört vänlig och mjuk. Det tycker jag om!

Sedan fick han gå in i boxen när det var dags att tränsa. Behöll grimman på under, som jag blivit tipsad om här på bloggen – och även om jag absolut inte ska säga att det gick som en dans att tränsa, så satt i alla fall tränset på efter en stund. Han är fortfarande rädd om öron och huvud och det är inte lätt att få in ett bett i munnen på en häst som är helt ointresserad av godsaker och inte gärna vill ha den där märkliga saken på huvudet. Hade jag varit själv hade det aldrig suttit på 🙂 Men, jag har gott hopp om att även detta ska lösa sig med lite övning 🙂

Sedan gick vi ut till ridhuset och där fick han springa lös några varv! Idag var det en helt annan häst! Han travade självmant och jag behövde inte alls fara runt som en idiot för att få honom att röra på påkarna! Han var mycket mer vaken och alert och till och med halsen hölls i upprätt läge. Fantastiskt då den förra gången i princip bara var en spikrak förlängning av ryggen, haha!

Jag ska absolut inte säga att han rör sig som jag trott att han skulle göra (med tanke på hur han rörde sig som föl), men å andra sidan, han är två år och i min värld väldigt omogen och ofärdig i sin kropp fortfarande. Han behöver växa i sin kropp lääänge till! Bara se på sista stillbilden i filmen. Han ser i princip ut som ett föl, bara något större 🙂 Så … jag väntar spänt på att han återkommer och blir lika läcker som han var en gång i tiden 🙂

Nu ska jag minsann ta och dricka en kopp te och sjunka ner i soffan!

På återhörande 🙂

4 reaktioner på ”Filmtajm *popcorn fram*

 1. Jag instämmer helt i att han just nu ser ut som ett stort föl och så länge han gör det hade jag inte ridit in honom.

  Bättre att låta honom utvecklas lite mer först.

  Hästar är ju som människor- det finns ingen lag på hur de växer och när; rätt vad det är ”smäller” det till.

  Gilla

  • Jamen visst! Han ser verkligen ut som ett stort föl! Men som föl var han snyggare (ASG)! Jaja, vi får se vad det månne bli av denna lilla filur 🙂 Tror också att han får vänta lite till med ryttare på ryggen. Det är ju typ så att man frågar sig om ryggen ens kommer att hålla för en ryttare, haha! Näe, jag håller med dig 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s