En massa tankar

Nu har jag bestämt lite av det ena och det andra 🙂 På måndag ska min druling (ny fundering på namn De Maggio? vet inte hur det funkar, men det bara dök upp häromdagen. Jag lurar vidare, det är nog säkrast, haha) kastreras! Jag vet att jag har varit relativt snurrig i mina tankar, men det är väl lite så det är med en blogg. Man får ta del av en annan persons hjärna och en hel del av det som bearbetas i ens inre är ju inte helt befäst, förrän man faktiskt gör slag i saken. Och nu är det i alla fall bestämt! Måndag innebär chopp-chopp!

Något hingstämne är han inte och jag tänker att det kan bli bra för honom att kanske få lite hjälp på traven och börja växa lite 🙂 Att kastrera en hingst brukar ju generera lite växt! Det hoppas vi på.

Vidare ska jag högst troligt ställa honom på box relativt snart! I alla fall för en period. Det är förstås lite sorgligt, då jag är supernöjd med lösdrift. Men för oss, mig och min häst, så anser jag inte att lösdrift i dagsläget är det mest optimala! Han är helt enkelt för lite och för dåligt hanterad och högst troligt är han en häst som kräver rätt så mycket hantering för att bli ordentligt trygg med människan. I dagsläget kan jag ju nästan inte åka ut till stallet själv för att jag kan knappt hämta in honom från hagen, och så kan vi ju inte ha det!

Jag är för det mesta under tidspress när jag är i stallet och att ägna alldeles för mycket tid åt sådant som att fånga in hästen i hagen eller ens få den därifrån känns inte som det jag helst lägger min tid på när jag är där 🙂 Min uppfattning är helt enkelt att han skulle må bra av att stå på box ett par månader, bli ordentligt och dagligen hanterad med grimma, ledas till och från hage och kanske dessutom få lite lugn och ro och äta och sova. Kanske det dessutom kan få honom att växa lite, det med. Detta passar dessutom optimalt nu när han kastreras, tycker jag. Då kan jag, när jag är i stallet, ägna ALL tid åt att verkligen jobba med honom för hand och min tanke är framöver att jag ska spänna bågen lite och åka ut till stallet säg tre-fyra dagar i veckan. Min förhoppning är att jag ska se att han går i ”rätt” riktning i utvecklingen och kliver upp på nästa platå och lämnar ”fölstadiet”, haha!

Nu ska jag sluta svamla och lägga mig raklång i soffan!

Ha en härlig kväll!

wp-1479126287650.jpg

4 reaktioner på ”En massa tankar

  1. Kanske en konstig kommentar, men hanteras han inte dagligen i lösdriften? eller är ”uppgörelsen” inte så, vet ju att det ibland inte ingår i just lösdrift. Min går på lösdrift och hanteras nästintill dagligen just av skälet att han ska vara trygg med människor.

    Gilla

    • Katharina! Nej tyvärr så är det inte daglig hantering i lösdriften, den får man stå för själv 🙂 De binds alltså inte upp eller så, utan går i flock och får fri tillgång på grovfoder. Och ingen hantering. Det finns ju olika sorters lösdrift och i den han var i som föl så hanterades han dagligen genom att bindas upp. Men inte mer än så. Härligt att din hanteras mycket 🙂 Lycka till!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s