Förvirrad men galet glad och mållös!

Oj! Det var som vanligt en helg som försvann i ett rasande tempo! Även om våra helger vanligtvis faktiskt brukar vara rätt så lugna (föredrar detta framför två tusen inplanerade aktiviteter) så har de senaste två helgerna varit fullproppade med en massa roligheter! Helgen som gick passade faktiskt jag och min älskling på att verkligen frottera oss på tu man hand och drog till med både shopingdag, pubhäng, restaurang och hotell! Såååå härligt!

Alltså… när man har små barn så lever man ju ett rätt så inrutat liv hemma och det är tider som ska passas och man får liksom konstant vara i beredskap. Att få vandra runt på stan själva och få äta i lugnan ro – åh, det var ljuvligt! Sedan var det förstås helt otroligt härligt att få komma hem till två små troll som var helt utom sig av lycka när de fick se mamma och pappa igen 🙂

På söndagen skulle jag upp till stallet för att träffa Eamon Hickey och få en liten privatlektion med honom då jag var i behov av tips och trix på hur jag kan arbeta vidare med att han är så skygg med sitt huvud och rädd om sina öron.

Jag kan säga att den halvtimmen slutade så här …


Hur galet? Alltså Eamon… Den mannen! Helt otroligt duktig! Efter att ha arbetat för hand med min lille druling i boxen i tjugo minuter så såg det alltså ut så här efter ytterligare en stund. Det började med att Eamon gjorde sina övningar om och om och om igen, till slut så var liten häst så avslappnad att han stod helt nersänkt med huvudet och Eamon kunde rufsa honom i pannluggen och ruska om öronen (inte ta i öronen, men hålla handen mellan öronen och vicka fram och tillbaka). Och där stod min häst och tuggade så fint, med träns och grimma på. Så fort han tog upp huvudet och ”spände” till, så gjorde Eamon en framdelsvändning med honom och så var det fokus igen!

Sedan började Eamon hoppa vid sidan av hästen, precis som att förbereda en uppsittning. Och första gången så blev liten häst livrädd och flög iväg som en katapult… Så blev det tillbaka till ”grundträningen” igen och när han åter var avslappnad igen så var det dags att hoppa och hänga igen.

Sista gången Eamon klättrade upp, så såg det ut så här! HEEEEELT otroligt! Jag är imponerad!


När denna övning var färdig avslutade Eamon och vi pratade igenom lite hur jag ska arbeta vidare. Naturligtvis ska jag jobba på precis så som Eamon gjort, kanske hänga lite, men störst fokus för min del kommer nu att ligga på att få honom van vid att ta på och av grimma och träns. Det ska bli superkul! Sedan när detta sitter så kommer jag att lägga fokus på longering och tömkörning och sedan, om någon månad eller så, hoppas jag kunna lämna iväg honom på inridning till någon duktig person!

Jag hade självklart kunna ordna inridningen själv, men jag får verkligen inte till det på något vettigt sätt i och med att jag är hemma själv med två barn. Det vill ju liksom till att jag har något som hjälper mig och som det ser ut nu kan jag bara komma iväg till stallet kvällstid efter sju… och hur många är villiga att ställa upp med inridningshjälp då? I dessa banor tänker jag nu 🙂 Får klura vidare lite till och om ni har något klokt förslag att komma med så är jag mer än öppen för spännande förslag 🙂

Nu ska jag tömma diskmaskin och sedan väcka lillasyster 🙂 Ha en härlig måndag!

wp-1481545380917.jpg

6 reaktioner på ”Förvirrad men galet glad och mållös!

 1. Det är en otroligt cool man den där Eamon! Kul att se filmsnutten och måste kännas bra att få så konkreta redskap att jobba med. Ett koncept att ta till i alla situationer liksom 😀

  Gilla

  • Ja han är helt otroligt duktig! Jag som verkligen inte är någon nybörjare i ridsporten känner mig som en tioåring vid Eamon, haha 🙂 Jamen visst är det helt rätt, nu har jag ett verktyg som kommer att vara till hjälp i många situationer känner jag! Härligt 😉

   Gilla

  • Jag kan verkligen förstå att man är otroligt nöjd med en inridning efter att Eamon gjort den! Håller helt och hållet med att han är en riktig hästkarl 🙂

   Gilla

 2. Eamon är fantastisk! gillar skarpt hans sätt att arbeta hästarna på. Låter klokt att lämna iväg för inridning, stress är inte roligt.

  Gilla

  • Jamen visst är han! Han är lugn och sansad med hästarna, och samtidigt ändå väldigt säker med mycket pondus. En oslagbar kombination! Jag suger i och försöker ta lärdom till max när jag studerar honom 🙂 Hoppas också att det blir fint med inridning hos proffs 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s