Sen kväll med häst

Inte sen kväll med Luuk alltså 😉 Igår blev det alltså hutlöst sent för mig i stallet. Körde in med bilen på gårdsplanen i kompakt mörker och stävade mot stallet där det lös och var liv och rörelse. Snart var jag dock själv i stallet med min lille brune lurvtuss! Tycker för övrigt att han börjar se lite mer ”vuxen” ut.

wp-1481881096174.jpg

Livet på box i snart två veckor har nog gjort honom gott och jag upplever honom mycket mer tillgänglig nu. Men jag har ändå beslutat att han nu, när han är läkt och fin ska få gå ut till sin flock igen. Jag lider helt enkelt för mycket av att veta att han större delen av dygnet står där i sin box och bara stirrar in i en vägg. Som en parentes påverkar också priset. Pengarna jag betalar för en box per månad sett till att han bara är två år (och inte så att säga nyttjas mer än han gör), gör att priset per dag blir för högt. En sak är en häst som är i full gång och som rids i princip dagligen.

wp-1481875446689.jpg

Först fick han äta sin lusern i boxen och därefter jobbade jag lite med honom, så som Eamon lärt mig! Det gick verkligen HUR bra som helst! Fantastiska framsteg måste jag säga. Fick honom att verkligen sänka huvudet och stå inåt-ställd mot mig medan jag ruskade om i pannluggen och lät öronen ruskas med så att säga. När han tog upp huvudet och spände till fick han snurra ett varv i boxen runt mig (som en framdelsvändning).

Sedan var det bara att ösa ut GIGANTISKT mycket mock, ställa mat och sätta höpåsar och susa hem i natten.

Det blir stallet både fredag, lördag och söndag! Ska försöka mig på att tränsa enligt Eamons modell och förhoppningsvis kunna göra det ganska enkelt snart. När han tar bettet fint och okomplicerat så ska jag longera inspänd. Men det dröjer nog några veckor innan vi är där. Vi skyndar långsamt 🙂 Ha en alldeles superfin fredag!

En reaktion på ”Sen kväll med häst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s