Intensiva och lite oroliga dagar

Jahapp. Då har man fått smaka lite på hur det kan vara att äga häst, när inte allt flyter på precis som det ska och förväntas göra. I fredags när jag var i stallet tyckte jag att min lilla häst släpade sitt vänstra bakben liiiite i marken när han skrittade och på lördagsmorgonen ville han inte resa sig i boxen. De ringde från stallet och meddelade att han hade gått ut i hagen, men att han var väldigt slö och allmänpåverkad. TUR i oturen så skulle faktiskt stallägaren ha upp en veterinär till stallet om bara någon timme! Jag kastade mig ut i bilen och åkte i ilfart till stallet.

Hämtade in en trött och slö gosse från hagen och ställde honom i gången och inväntade veterinären som snart var på plats! En fantastiskt trevlig och duktig man som verkligen undersökte och ställde många frågor. Operationssåret såg rejält grisigt ut och var dessutom på ena sidan fortfarande helt öppet. Högst troligt har min kära häst fått in skit i såret vilket nu orsakat inflammation och infektion så nu blev det en hejdundrande massa sprutor, medikamenter, butta, salvor och jag vet inte allt. Därefter bestämde vi att han ska stå  på box följande dagar och promeneras två gånger per dag. Redan när veterinären åkte, ett par timmar senare, skrittade han mycket bättre!

Igår kväll när jag var uppe i stallet igen var han redan mycket piggare och skrittade på helt obehindrat. Och i morse var han pigg och glad! Precis som vanligt 🙂 Han har dock väldigt ont i såret och runt såret fortfarande (inte så konstigt!) så jag tänker att detta får ta några dagar. Är uppe i stallet två gånger per dag och mockar, pysslar, medicinerar, smörjer in och promenerar (och mockar!). Strör in härligt med halm vid varje besök och är numera livrädd att han ska få in bakterier igen. Tänker att en fin och renmockad box i alla fall kan hjälpa lite.

Här är några foton från dagarna! Haha… spana in flaggstången 😉 Kanske ett nytt namn på gång, haha! Min snälla, snälla fina flaggstång 🙂

wp-1482093864174.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s