Rapport från sjukstugan

Vid fyra idag ringde veterinären från djursjukhuset och meddelade till min glädje att min Pascal fortsätter att läka! Efter stora spolningen igår (då de också skurit upp honom) hade han som sagt slutat blöda och idag kom det bara sårvätska från såret. De hade spolat även idag och kommer nu att fortsätta med sårvård ett par – tre dagar till. Det viktiga nu är att hela tiden störa det som läks så att såret läker helt inifrån och inte bildar en ny ficka där inne som blir grogrund för en massa otrevliga bakterier. För mig är det som sagt viktigt att han är ”hel” och fin när jag tar hem honom, då jag inte vill riskera några ytterligare komplikationer. Hellre det säkra före det osäkra!

Han står på halm och äter hö och lusern och skrittas för hand flera gånger per dag. Det är bra för såret att vara i rörelse och dessutom är det ytterst viktigt att Pascal får vara i rörelse så mycket som möjligt så man minimerar risken för kolik.

Eventuellt har jag en plan B som kommer att tas i bruk när han ska hämtas hem 🙂 Berättar mer om detta så fort jag vet mer!

När jag var ute i trädgården och lekte med barnen i eftermiddags kom det plötsligt en massa bilder till min mobil! Bilder på Pascal!!! Det visade sig att mamma hade åkt förbi djursjukhuset och hälsat på lille sjuklingen 🙂 Han såg ut att ha det gott!

Nu ska jag hålla kväll! Te och pepparkakor nalkas 🙂

wp-1482268717273.jpg

2 reaktioner på ”Rapport från sjukstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s