En vecka till!

Idag har jag pratat med djursjukhuset igen och det går framåt med gossen, även om det fortfarande inte är bra. Han är lite (för mycket) svullen fortfarande och såret vätskar lite. Det är i och för sig ingen fara, men veterinären trodde att man eventuellt kommer att behöva öppna honom (under narkos) för att skära bort vävnad. Men detta vet vi först lite, lite längre fram.

Jag HADE kunnat få hem honom om jag nu ville, säg imorgon. MEN! Veterinären påtalade att det fortfarande finns en risk för infektion då såret så att säga inte är stängt ännu. Det skulle dessutom innebära ett evigt farande fram och tillbaka till stallet igen och medicineringar, hemma-pyssel, antibiotika och gud vet allt. Så, nej, jag vill inte ha hem honom ännu. För många orosmoment med i bilden plus att det kostar mig mer att ha honom uppstallad i det stall där vi står idag än att ha kvar honom på djursjukhuset där han blir behandlad och är under vård hela tiden. Sjukt va? Saken är den att i det stall där jag har Pascal (stallet där han går på lösdrift), så får jag betala 150 kronor per dygn (200 kronor per dygn om de ska mocka) och dessutom 50 kronor per gång då jag behöver hjälp med att hålla min häst när han ska behandlas. Dessutom får jag betala mitt kraftfoder själv. Detta blir minst 300 kronor per dag och då tillkommer körning OCH allt jobb. Och givetvis all oro! På djursjukhuset tar de 480 kronor plus moms (och då betalar jag 20 % av detta belopp) … så valet är rätt så enkelt 😉 Han får bli kvar tills han är hundra procent läkt och fin och på vägen dit vårdas han av proffs!

NU ska vi ta och baka lussebullar, haha! Det är helkvällsjobb, men ack så gott och mysigt! Det blir julmusik och glögg till 🙂 Ha en härlig kväll!

wp-1482093863745.jpg

4 reaktioner på ”En vecka till!

 1. Läskigt att han blev så dålig av kastreringen men skönt att de hittade ”felet”. Nu får vi hålla tummarna för en lugn och fin jul för er alla 🙂 Måste bara säga att jag tycker det låter dåligt att ni måste betala för sjukbox om hästen går på lösdrift, sjukbox är ändå ett lagkrav…

  Gilla

  • Jamen visst! Usch, det kunde slutat illa! Men nu är han under god vård och jag har stora förhoppningar att han blir helt återställd 🙂 Är det verkligen så? Med lagkrav om sjukbox?! DET måste jag sannerligen kolla upp! Tycker själv det är helt uppåt väggarna att jag ska betala dubbel hyra dessutom (både box OCH lösdrift!). Men TACK – ska kollas upp!

   Gilla

   • Ja ett stall måste ha sjukbox för att vara lagligt, men jag är inte säker på att hyresvärden måste tillhandahålla detta gratis, Det känns inte helt rimligt. Som värsta scenario skulle det isf innebära att alla lösdrifter måste ha ett boxplatser motsvarande alla lösdriftsplatser till förfogande för hyresgästerna. (låt säg att alla hästar måste boxas upp samtidigt vid typ kvarka?)

    Gilla

 2. Klokt att låta honom stå kvar om det dessutom blir billigare.
  Ser inga fördelar med att ta hem honom då och dessutom riskera ett ”återfall”.
  Nu kan du fira jul i lugn och ro.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s