Hejdå Pascal!

På torsdag skiljs (förhoppningsvis) mina och Pascals vägar! Det är såklart lite sorgligt. Men mest av allt är det faktiskt så oändligt skönt! Jag får bara inte ihop allt. Jag vill inte ta tid från min familj och våra barn, jag vill vara med, jag vill vara med hela tiden! Barnen är så små och det är de bara en gång i livet. Dåligt samvete mest hela tiden. I stallet: dåligt samvete. Hemma: dåligt samvete. 

Och inte minst; knappast försvarbart ha en häst stående i en lerhage dygnet runt för x antal tusen i månaden som man aldrig har tid med. 

Och det är ju nu han ska säljas! Nu när det är dags att börja jobba med honom på allvar. Det blir fantastiskt kul för både honom och en ny ägare! 

Vet ni? Jag känner en sådan oändlig lättnad! Hur underbart är inte detta? Fölköp – fel, fel, fel! Nu blir det istället fokus på barn, familj och keramik en tid och så LOVAR jag er alla – det kommer en ny stjärna! En alldeles förtrollande vacker och läcker! Ska bara vänta en tid 🙂 

Men först: besiktning! Alla ni som sålt och köpt hästar vet att ingenting går att ta för givet. Till och med en oriden treåring kan ha massa mög som man absolut inte anar. Men snälla ni: håll tummarna!

För övrigt säljs han till en supertrevlig tjej som söker en påläggskalv i dressyr. Hon har redan en som hon tävlar MsvA med! Hoppas de får många fina år tillsammans! 

7 reaktioner på ”Hejdå Pascal!

 1. Vad skönt att det känns bra Liv! Ibland ska det stötas och blötas och provas olika alternativ tills man kommer fram till ett slutgiltigt beslut. Lägg nu undan de där pengarna som Pascal kostar varje månad, så kommer du kunna köpa en sjutusan till häst sen 😉 Och såklart håller vi alla tummar för att han är fin på besiktningen? Kör ni gårds- eller klinik? Är han röntgad sedan du köpte honom?

  Gilla

  • Ja det känns så oändligt bra! Lovar att det blir en riktig stjärnhäst sedan 🙂 Ska bara … 😉 Han besiktigades på klinik och jag röntgade inte honom (köpte ju honom som föl) så det blev en spännande överraskning … TACK för dina tummar 🙂

   Gilla

 2. Jag måste bara skriva, vilket klokt beslut! Jag vet inte hur du fick till det men jag rös till och med lite när jag läste din text.

  Jag ser så himla många som egentligen inte har tid/intresse/möjlighet att ha häst i den period de befinner sig i just nu, men som envist har kvar hästen, eller till och med flera hästar. Och så står hästarna i en tråkig hage utan att göra någonting, dag ut och dag in… och kostar maaassor med pengar. Hästen har inte roligt och ägaren får inte ut något av att ha häst heller, bara betalar och skyndar sig till stallet för att snabbmocka varje dag. Nu menar jag inte korta perioder, utan folk som har haft häst på det viset i flera år. Jag förstår det inte.

  Både du och Pascal kommer säkert att trivas toppen med detta! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s